BİR FOTOĞRAF ÇEKTİ BAŞKANLIK ELDEN GİTTİ

BİR FOTOĞRAF ÇEKTİ BAŞKANLIK ELDEN GİTTİ

Whatsapp yoluyla mesai saatleri içinde kadına gönderdi.

İsviçre ‘çıplak selfie’ skandalı ile çalkalanıyor. Yeşiller Partisi Federal Milletvekili ve Baden Belediye Başkanı Geri Müller’in belediye başkanlığı skandalın patlak vermesiyle askıya alındı.

Yeşiller Partisi Federal Milletvekili ve Baden Belediye Başkanı Geri Müller'in, çalışma saatlerinde Baden’deki ofisinde çektiği onlarca ‘çıplak selfie’yi 21 yaşındaki bir kadın arkadaşına gönderdiği iddia ediliyor.

İsviçre basınında yer alan haberlere göre, 53 yaşındaki Geri Müller işyerinde çektiği fotoğrafları mobil hızlı mesajlaşma servisi Whatsapp yoluyla mesai saatleri içinde kadına gönderdi.
Neue Zürcher Zeitung'un haberine göre Müller'in avukatı Andreas Meili tarafından yapılan açıklamada kadının söz konusu fotoğrafları basın ve üçüncü kişilerle paylaşacağı şekildeki ifadelerinin ardından Geri Müller böyle bir girişimini engellemek için harekete geçti, ancak başarısız oldu.

Belediye başkanlığı askıya alındı

Olayın basına sızmasının ardından sabah saatlerinde toplanan, Baden Şehir Meclisi, Belediye Başkanı Geri Müller’in görevinin askıya alındığını açıkladı. Meclisten yapılan açıklamada aksi ispatlanana kadar, suçsuzluğun esas olduğuna vurgu yapılarak, “Belediye Başkanı'nın konu ile ilgilenmesi için daha fazla zaman tanımak amacıyla, görevini askıya almaya karar verdik. Yerine Markus Schneider vekalet edecektir” ifadelerine yer verildi.

Eşinden ayrı yaşayan üç çocuk babası politikacı, suçlamalar karşısında sessizliğini korurken, basında yer alan bazı haberlerde olayın bir aşk intikamı olduğu iddia ediliyor. İddialara göre söz konusu kadın ile Müller internet üzerinden tanışarak, daha önce aşk yaşamıştı.

Politik çevreler ise, kişinin çıplak fotoğraflarını çekmesinin kişinin özel hayatıyla ilgili bir konu olduğunu vurgularken, burada dikkat edilmesi gerekenin ise, çıplak fotoğrafların mesai saatlerinde ve iş yerinde çekilmesi olduğu kaydediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı