BİNLERCE SOMA İŞÇİSİ ANKARA'YA YÜRÜYOR

BİNLERCE SOMA İŞÇİSİ ANKARA'YA YÜRÜYOR

301 işçinin madeninde öldüğü şirket maaşları ödemiyor

13 Mayıs’ta maden faciasının meydana geldiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Eynez sahasında çalışan maden işçilerine maaşlarının ödenmemesi üzerine dün Hükümet Konağı önüne giden emekçiler, Beşyol’da polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi ile karşılaşmışlardı.

YOLA ÇIKTILAR

Bugün Soma’da bir araya gelen yaklaşık 2 bin maden işçisi, Ankara’ya yürüyerek taleplerini Meclis’e anlatmak üzere yola çıktılar.

Fotoğraflar için tıklayınızFotoğraflar için tıklayınız
Kırkağaç’a doğru ilerleyen işçiler, kendilerine Kırkağaç’tan katılacak işçilerle birlikte yürüyüşlerine çoğalarak devam edeceklerini söylediler.

COPLANDIK MUHATAP BULAMADIK

Yürüyüşe önderlik eden işçi komite temsilcilerinden Ercan Çetinyılmaz ve Taner Yıldırım, “15 gündür maaşlarımız yatmadı. Işıklar ocağına yatırılırken bize yatırılmadı mesela. Kaymakam da bizi oyaladı. Pazartesi günü çıkan olaylarda arkadaşlarımız yaralandı, coplandık. Muhatap bulamadık. Bu yürüyüş kendiliğinden oluşan bir tepkidir. Haklı taleplerimiz var, iş sağlığı ve güvenliği sağlansın, madenleri TKİ işletsin ve maaşlarımız düzenli ödensin istiyoruz. İşçi arkadaşlarımızla bunları konuşurken yürümeye karar verdik. Şimdi Kırkağaç’tayız, bir kilometre önümde ve bir kilometre arkamda işçi seli var. Güçlüyüz, haklıyız ve kazanacağız” diye konuştular.

BİZİ PERİŞAN ETTİLER

Yürüyüşe katılan işçi Eren Malkoç, “Kararlıyız, geleceğimiz karanlık altında. Geleceğimizi görebilmek için Ankara’ya yürüyeceğiz. Bizi perişan ettiler. Çocuklarımız aç, ne olacak bilmiyoruz. Bizi unutan Meclis’e kendimizi hatırlatmaya, iş sağlığı ve güvenliği sağlansın talebinde bulunmaya gidiyoruz” ifadelerinde bulundu.

DÜN COPLANMIŞLARDI

Somalı madenciler sabah saat 08:00 sularında hükümet konağı önüne giderek, taleplerini sloganlarla ifade ettiler.

Daha sonra yürüyüşe başlayan binlerce madenci, Beşyola geldiklerinde polis barikatı ile karşılaştı. Ön saflardaki işçilere biber gazı sıkarak grubu dağıtmak isteyen çevik kuvvet ekipleri, coplarla işçilere saldırıda bulundu.

İşçilerin safları sıklaştırmasının ardından sloganlarla direnmekten vazgeçmeyeceklerini ve Kaymakam Bahattin Atçı ile görüşmek istediklerini söylediler. Emniyet telsizlerinden bölgeye çevik kuvvet takviyesi yapmalarının istendiği öğrenildi.

KAYNAK; Çağdaş Ses