BİNDEN FAZLA YOL KAPANDI ONBİNLERCE VATANDAŞ YOLDA KALDI

BİNDEN FAZLA YOL KAPANDI ONBİNLERCE VATANDAŞ YOLDA KALDI

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ülke genelinde ulaşımı felç etti,binlerce yol kapandı onbinlerce vatandaş yollarda mahsur kaldı.

BOLU DAĞI TÜNELİ DE KAPANDI

TEM otoyolunda Bolu Dağı Tüneli'nin ve D- 100 karayolu Bolu Dağı geçişi Ankara yönü araç kayması sonucu saat 11.50'de ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken, yolun ulaşıma açılması için Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı binlerce yolun kapanmasına ve ulaşımın aksamasına neden oldu. Yollarda kalan araçlar içerisinde mahsur kalan vatandaşlar donma tehlikesi ile yüzyüze kaldılar.

ULUDAĞ YOLU KAPANDI

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar ve tipi nedeniyle yollar kapandı. Zirvede yoğun kar yağışı nedeniyle otelciler çatılarda kaplayan karları temizlerken telesiyeçlerde ise bakım çalışmaları yoğun tipiye rağmen devam ediyor. Bazı araçlar kar altında kalırken Uludağ’a zincirsiz çıkılmasına izin verilmiyor. Şehir Merkezinde ise okulların tatil edilmesiyle birlikte vatandaşlar çocuklarıyla evlerının önüne kardan adam yaptı.

dha-94a9f992c35f22b3ab3cd4cae93be247-1-t.jpg

KENT MERKEZİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Kent merkeziyle birlikte Uludağ’da da yoğun kar yağışı devam ediyor. Zirvede yoğun kar ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilerken tatilciler ise konakladıkları otellerden dışarıya çıkamıyor. Kayak pistlerin çalıştırılmladığı Uludağ’da otellerin saçaklarında biriken kar ve buz kütleleri de çalışanlar tarafından küreklerle süpürülüyor. Yollarda ise zincirsiz zirveye çıkmak isteyen araç sürücüleri zor anlar geçirirken bazıları ise kara saplanıyor.

2uludag-a-kar-yagdi-araclar-yollarda-kaldi.jpg

Şehir Merkezinde ise okulların tatil edilmesiyle birlikte vatandaşlar çocuklarıyla birliktte evlerinin önlerine kardan adam yapıp eylenirken Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri sorumluluk alanlarındaki yolları açmak için iş makinalarıyla çalışmalarına devam ediyor.

karla-kapli-yolda-mahsur-kaldilar_7421_o.jpg

KASTAMONU'DA 1000'E YAKIN YOL KAPALI

KASTAMONU'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 839 köy yolu ulaşıma kapandı.Kar yağışı nedeniyle okulların bugün de tatil olduğu kentte toplam 1006 köyden 839'unun yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını ulaşıma...

KASTAMONU'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 839 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle okulların bugün de tatil olduğu kentte toplam 1006 köyden 839'unun yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

39015.jpg

DENİZLİ ANTALYA KARAYOLU KAPANDI

DENİZLİ'deki yoğun kar yağışı nedeniyle Denizli-Antalya Karayolu tamamen, Muğla-Antalya Karayolu'nun Serinhisar İlçesi bölümü ise tek yönlü olarak ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu yolda, Karayolları ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Denizli'de dün akşam başlayan ve gece boyunca da tipi şeklinde devam eden kar yağışı Denizli-Antalya ve Muğla-Antalya Karayolu'nun trafiğe kapanmasına neden oldu. Bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar Karayolları ekipleri tarafından çekilerek kurtarıldı.

POLİS GEÇİŞE İZİN VERMİYOR

Polis ekipleri Denizli-Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkisi'nde, zincir takmış olsa da araçları bekletip, yola devam etmelerine izin vermedi. Yola devam edemeyen bazı araç sürücüleri dönmeyi tercih ederken, bazıları ise çevredeki akaryakıt istasyonları ve yol üzerindeki restoranların otoparklarına sığındı.

ANTALYA YÖNÜNE İZİN YOK

Muğla-Antalya Karayolu'nda ise özellikle Serihisar İlçesi'ndeki rampalarda kar kalındığı 1 metreye kadar ulaştı. Kar yağışın halen devam etmesi nedeniyle burada da Antalya yönüne giden araçlara izin verilmezken, Karayolları ekipleri, her iki yolun da açılması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Karayolları ekiplerinin bu çabaları kar yağışının fazla olması nedeniyle yetersiz kaldığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı