BİNALİ YILDIRIM'IN VERDİĞİ İLK İŞARET ŞAŞIRTTI

BİNALİ YILDIRIM'IN VERDİĞİ İLK İŞARET ŞAŞIRTTI

Erdoğan'ın isteği üzerine tasfiye edilen Davutoğlu'nun yerine Genel başkan ve başbakan olarak atanacak olan Binali Yıldırım'ın Genel kurul salonuna girdiğinde ilk yaptığı iş dikkat çekti

Kurulduğundan bugüne kadar 5 olağan kongre düzenleyen AKP, 2. olağanüstü kongresini bugün yapıyor. Tek aday Binali Yıldırım salona giriş yapıp ilk öne 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit isimleri Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın elini sıktı.

KURULTAYDAN NOTLAR

Kurulduğundan bu güne kadar 5 olağan kongre düzenleyen AKP, 2. olağanüstü kongresini bugün yapıyor.

Kongre, bugün saat 10.00’da Ankara Arena’da başladı. Binali Yıldırım’ın tek genel başkan adayı olduğu kongrede, parti kurulları da yenilenecek. Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede önce divan seçimi yapılacak. Adı Başbakan adayları arasında geçen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, divan başkanı olacak.

HERŞEY SİL BAŞTAN YENİDEN

MKYK listesinde de değişiklik olması bekleniyor. Davutoğlu’nun, 12 Eylül 2015’teki kongrede listeye koyabildiği Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Öztürk ile 29 Nisan’daki MKYK’da yetki devrine imza vermeyen Cemil Çiçek’in liste dışı kalacağı belirtiliyor. Partinin grup yönetimi ile Meclis komisyonlarının başkanlarında da yeni yasama yılıyla birlikte değişeceği kaydediliyor.

DAVUTOĞLU SON KONUŞMASINI YAPACAK

Kongrede Ahmet Davutoğlu, Başbakan ve AKP Genel Başkanı olarak son konuşmasını yapacak. Davutoğlu’nun kısa bir konuşma ile “birlik” mesajı vermesi bekleniyor. Genel başkan adayı olarak konuşma yapacak olan Genel Baştan adayı Binali Yıldırım’ın ise dün Ankara’daki evinde kongre hazırlıklarını yapan heyet ile bir araya geldiği ve konuşması üzerinde çalıştığı ifade edildi.

5 BİN POLİS KORUYACAK

Kongre nedeniyle Ankara’da birçok yol gün boyu ulaşıma kapatıldı. Arena Salonu’nun etrafı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Televizyonların canlı yayın araçları geceden kongrenin yapılacağı salona park edildi. Kongre için 5 bin polis görev yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı