BİNALİ YILDIRIM'DAN  KRİTİK SURİYE AÇIKLAMASI

BİNALİ YILDIRIM'DAN KRİTİK SURİYE AÇIKLAMASI

"Esad, geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir. Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz"

Başbakan Binali Yıldırım'dan Suriye'deki iç savaş hakkında kritik açıklamalar geldi. Yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle görüşen Binali Yıldırım, Ankara yönetiminin Suriye'de etnik bölünmeye izin vermeyeceğini söyledi.

SURİYE'DE DAHA AKTİF OLACAĞIZ

"Önümüzdeki 6 ayda Suriye'de daha aktif rol oynayacağız" diyen Binali Yıldırım, "Esad, geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir. Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz" dedi.

SÜRECİ HIZLANDIRSINLAR

Yıldırım, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin olarak ise şunları söyledi: "FETÖ lideri Gülen'in iadesi konusunda ABD'den süreci hızlandırmasını istiyoruz."

ABD DÜŞMAN DEĞİL ORTAK

Başbakan Yıldırım, ABD ile ilgili olarak ise 'ABD'nin Türkiye'nin düşmanı değil, stratejik ortağı olduğunu' ifade etti.

2 SAAT SÜRDÜ DÜNYADAN BU GAZETECİLER KATILDI

Saat 10.15'te başlayıp yaklaşık 2 saat süren görüşmeye, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya ve Katar gibi ülkelerde yayın yapan ajans, TV ve gazetelerin temsilcileri yer aldı. Buluşmaya uluslararası ajanslardan, AA, Associadet Press, AFP, Reuters, DPA, Xingua ve Bloomberg'in temsilcileri; CNN İnternational, ARD, Al Jazeera Arapça, France 24, TRT World ve Al Araby Televizyonlarının temsilcileri ile The Wall Street, Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Daily Sabah, Hürriyet Daily News ve The Times gazetelerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı