BİNALİ YILDIRIM'DAN IŞİD VE ÖLÜ SAYISI AÇIKLAMASI

BİNALİ YILDIRIM'DAN IŞİD VE ÖLÜ SAYISI AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, "Saldırıyı DEAŞ'ın yaptığına dair emareler var" diye konuştu.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, terör saldırısının yaşandığı Atatürk Havalimanı'na geldi. Başbakan Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Vasip Şahin eşlik etti.

HAVALİMANINDA AÇIKLAMA

Saat 01.50 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelerek incelemelerde bulunan Başbakan Yıldırım daha sonra açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Yaralılar değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

"BÖYLESİNE ALÇAKÇA BİR TERÖR SALDIRISININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ MANİDARDIR"

Yıldırım, "Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği, önemli ölçüde başarı sağladığı ve milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği, ayrıca komşularımızla normalleşmenin başladığı bir dönemde böylesine alçakça bir terör saldırısının gerçekleştirilmesi manidardır" dedi.

IŞİD'İN YAPTIĞINA DAİR BELİRTİLER VAR

Başbakan Yıldırım, "Saldırıyı DEAŞ'ın yaptığına dair emareler var" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı