BİNALİ YILDIRIM, OPERASYONDAN ÖNCE CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ İLE NE GÖRÜŞTÜ

BİNALİ YILDIRIM, OPERASYONDAN ÖNCE CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ İLE NE GÖRÜŞTÜ

CHP sıralarına gitti ve burada CHP'li bazı milletvekilleri ile CHP sıralarında oturarak sohbet etti.

ULAŞTIRMA ve Denizcilik eski Bakanı Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu'ndaki Bütçe görüşmeleri sırasında CHP sıralarına gitti ve burada CHP'li bazı milletvekilleri ile CHP sıralarında oturarak sohbet etti. Eski bakan Yıldırım'ı CHP sıralarında CHP Mileltvekilleri ile bu kadar samimi sohbet içinde gören diğer vekillerden kulislerde ilginç yorumlar geldi. (Bu haber gece saat 02 itibariyle yapılmıştır)

17 ARALIK UZLAŞMASI MI ARIYOR

Uzun bir süre devam eden sohbet sırasında CHP'li vekillerin Eski bakan Yıldırım'ın anlattıklarını büyük bir dikkatle dinledikleri görüldü. Kulislerde 17 aralık komisyonunda gittikçe sertleşen ve zaman ilerledikçe AKP aleyhine gelişen yolsuzluk soruşturması konusunda Yıldırım bir uzlaşma zemini arıyor yorumları yapıldı. Eski Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınında olan kişilerin başında geliyor.

AKP'NİN CHP İLE UZLAŞMASI GEREKEN KONULAR

İktidara geldiğinden beri CHP'nin Baykal'dan sonraki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sürekli sert geçen iktidar muhalefet ilşkisinin sonunda, AKP'nin başını ağrıtan bir kaç konuda CHP'nin desteğine ihtiyaç duyduğu, Meclis Kulislerinde bir süredir konuşuluyor. Bunların başında 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ile gelinen durumda iyice köşeye sıkışan AKP'nin 17 Aralığın bir cemaat kumpası olduğu yönünde CHP'yi ikna etmek istediği yapılan yorumlar arasında. Bunun için CHP içinde ki Cemaat karşıtı aşırı ulıusalcı Mileltvekillerini markaja almak istedikleri ileri sürülüyor.

BARIŞ SÜRECİ AÇMAZI

AKP'nin CHP'nin desteğine ihtiyaç duyduğu diğer konu ise Kürt barış süreci konusunda yaşadığı yalnızlık. geçmişte HDP'liler ile tam bir uzlaşı içinde görünen AKP, Kürt tarafının istekleri ve yerine getirilmezse sokakları kan gölüne çeviririz tehdidi karşısında ciddi bir açmaz içerisne girmiş durumda. Bu konuda CHP ile bir uzlaşma noktası arama ihtiyacında olabilir diyenlerde az değil.

Kaynak:Haber Kaynağı