Bin Ladin'in laneti katilini vurdu

Bin Ladin'in laneti katilini vurdu

El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı. ‘1 Numaralı teröristi’ öldürdüğü iddia edilen Amerikan SEAL tim üyesi ilk kez sessizliğini bozup bir reportaj verdi.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı. ‘1 Numaralı teröristi’ öldürdüğü iddia edilen Amerikan SEAL tim üyesi ilk kez sessizliğini bozup bir reportaj verdi. The Sun gazetesinin yazdığına gore kimliği gizli tutulan özel tim üyesi Bin Ladin’in son dakikalarını şöyle anlattı: ‘Usame Bin Ladin karanlık bir odadaydı. Ben de gece görüş dürbünü vardı. Odaya girdim, Bin Ladin bir kanapenin üzerindeydi. O silahına davranınca ben de kafasına iki el ateş ettim. Sonra yere düştü. Yanına yaklaşıp bir kez daha ateş ettim. Son nefesini verdiğinde yanındaydım. O anda içimden acaba bu hayatımda yaptığım en iyi iş mi yoksa ömrüm boyunca işlediğim en karalık eylem mi? diye düşündüm’.

Ayrıca operasyondan iki yıl sonra işsiz ve evsiz kalan Bin Ladin’in katili birçok hakkını yitirdiğini anlattı. Yirmi yılı tamamlamadığı için sağlık güvencesi ve konut hakkına sahip olamadığından şikayet eden özel tim üyesi eşinden de ayrıldığını belirtti. The Esquire’nin yazdığına göre onun eski eşi Bin Ladin’in öldürülmesi yüzünden intikamdan hala korktuğunu ifade etti.

Resmi verilere göre Usame Bin Ladin 2 Mayıs 2011 gecesi İslamabad’ın banliyösündeki evde öldürülmüştü. Amerikalılar Pakistan yetkililerine haber vermeden oraya Afganistan’daki üssünden helikopterleriyle gelmişlerdi. Bu nedenle Washington ile İslamabad arasında büyük bir gerilim meydana gelmişti.