Soykan Özçelik

Soykan Özçelik

BİLİŞİMCİ GÖZÜ İLE NEDEN EKMEL BEY

Birkaç gün sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gideceğiz ve Parlementer sistemde!
ilk defa "halkın oyları" ile Cumhurbaşkanı seçeceğiz
.

Adaylıklar açıklandıktan sonra adaylardan ikisini toplum tanıyorken birini ilk defa duyması ve
ismininde zor söylenmesi hakkında az bilginin olması ilk başlarda alternatifsizlik olarak görüldü.
Ancak daha sonra aday hakkında bilgiler çoğalmaya başlayıp konuşmalarıda dinlenmeye başlanınca hiçte öyle biri olmadığı fikri hakim olmaya başladı evet bu aday CHP-MHP ile birlikte 10 üzeri siyasi parti ve STK nın desteklediği çayı adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu.

Evet kısa bir girişten sonra yazı başlığım "Bilişimci Gözüyle Neden Ekmel Bey?" konusunu açayım ;
beni takip edenler siyasete ilişkin ancak sektörü ilgilendiren konularda girerim onun dışındaki yazılarım ve sosyal medya paylaşımlarım hep mesleki konular içindir.

Gelelim  Bilişimci Gözüyle Neden Ekmel Bey meselesine ;

Aralık 2013 te ABD Başkanı Barack Obama bir konuşma yaptı ve Amerikan halkına seslenerek okullarda bilgisayar bilimini ve onu destekleyen öğretmenler,öğrenciler,işletmeler ve kurumlarla biraraya geldiği için memnun olduğunu söyledi.Ülkenin geleceğinin daha gelişkin olması için bu teknolojilerde uzmanlaşacak gençlere ihtiyaç olduğunu belirtti bu sektöre sadece oyun satın alarak katılmayın bir tanede siz yazin! tasarımında yardımcı olun telefonunuzla sadece oynamayın aynı zamanda onu programlayın dedi. İster genç ister yaşlı ister şehirli ister kırsalda yaşayan biri olun geleceğin bir parçası olarak yerinizi alın diyede eklemede bulundu.

Aynı günlerde şu an eski ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım bakalım neler demiş! ;
"bu bulut (cloud) sistemi dedikleri bir şey var son zamanlarda herkes oraya birşey atıyor gelen ordan işine yarayanı alıyor kullanıyor ben böyle anlıyorum, artık şey yok artık sistematik bir şey yok abur cubur oraya birşeyler dolduruyorsun herkes ihtiyacını ordan alıyor ama hiçte karışmıyor istediğini buluyorsun, bu bilişime fazla kafayı yorarsan sıyırırsın! kullanacaksın nimetlerinden kullanıp,yararlanıp bir şey göreceksin kafayı taktınmı o zaman işin kötü hikmetine fazla şey yapmamak lazım"

Hatırlayacaksınız yakın geçmişte Twitter-Youtube yasakları vardı ve Sn.Başbakan "Tvitir-mivitir youtube ne varsa kökünü kazıyacağız" demiş ve kısa süreli yasaklar yaşanmış AYM kararı ile tekrar açılmıştı ancak farklı sansür yöntemlerinin hala uygulandığını yine yazılarımda belirtmiştim.

Evet 2 farklı konum 2 farklı teknolojiye bakış açısı...

Diyeceksiniz ki ya bütün bunların Ekmel Bey'le ilgisi ne ? ilgisi şu bu güne kadar hiç bir siyasi teknoloji ile ilgili bu tip teşvik edici söylemde bulunmadı mikroblog sosyal paylaşım sitesi olan Twitter'da bu konu ile ilgili 3 tweet'i yer aldı ;

"Bilgisayar programı,uygulama yazılımları ve endüstriyel tasarım gibi konular siyasetten daha önemlidir."

"iki üç gencin kurduğu Facebook,Google,WhatsApp gibi firmalar Türk ekonomisinden daha büyük.Ekmek yüksek teknolojide."

"Suriyeli göçmen bir bababın evladı olan Steve Jobs,dünyanın en büyük şirketini kurdu.Hayatta kimseyi küçük görmeyiniz."

ihsanoglu.jpg

Bu kadar uzun niye anlatmaya,örneklemeye çalıştım bizim söylemde bile olsa bizi bu tür girişimlere teşvik edecek siyasilere ihtiyacımız var üretmediği gibi üretilenide yasaklatmaya çalışanlara değil işte bu yüzden Ekmel Bey. 

Seçimin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Konuşmaları izlemek için https://www.youtube.com/watch?v=FnToDqMqlr4

@soykanozcelik | http://about.me/soykanozcelik


 

Önceki ve Sonraki Yazılar