BİLGİSAYAR KODLARI AKP'YE SIZDIRILDI MI

BİLGİSAYAR KODLARI AKP'YE SIZDIRILDI MI

Akp'ye şok soru. SEÇSİS Kodları size verildi mi?

CHP’nin oylarının çalındığını gösteren tutanakların ortaya çıkmasının ve seçimin tartışmalı hale gelmesinin ardından bu kez de AKP’nin sisteme girerek seçim sonuçlarıyla oynayıp oynamadığı sorusu gündeme geldi. 30 Mart yerel Seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalar bitmek bilmiyor. Bir çok ilde CHP'nin yaptığı itirazlar İlçe yada İl Seçim Kurulları tarafından red edilirken ,AKP itirazları üzerine bazı illerde Haziran ayında tekrarlanmak üzere seçimlerin iptaline gidiliyor. Seçim Kurullarının bu uygulamaları CHP'liler tarafından da kuşku ile karşılanıyor. Ankara seçimlerinde mühürsüz ve imzasız tutanakların kullanıldığı iddiasını ortaya atan CHP Seçim Kriz Komisyonu'nun ardından bir iddia daha ortaya atıldı.

BİLGİSAYARLARDAN SEÇİM SONUÇLARI DEĞİŞTİRİLDİ Mİ?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergeyle SEÇSİS bilgisayarlarına giriş yapılarak, seçim sonuçların değiştirilip değiştirilmediği; sistemin şifrelerinin AKP’ye sızdırılıp sızdırılmadığı sorularını sordu.

TANRIKULU'NUN SORU ÖNERGESİ ŞÖYLE

- 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen ancak Türkiye genelinde şaibe uyandıran 30 Mart Yerel Seçimleri Sonuçlarının yüklendiği Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi-SEÇSİS’te kullanılan ana yazılım sistemine giriş ve müdahale yapılabilmesi için güvenlik şifreleri hangi yetkililerde bulunmaktaydı?

- 30 Mart 2014 günü SEÇSİS giriş şifreleri kimler tarafından kullanılmıştır?
SEÇSİS İşletim Sistemine giriş ve müdahale yapılabilmesi için gerekli şifrelerin ve kodlama yazılımının Adalet ve Kalkınma Partisi’ne sızdırıldığı iddiası doğru mudur?

- İddia doğru ise, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verilen güvenlik şifrelerinin 30 Mart 2014 tarihinde AKP Genel Merkezi’nde kurulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Anadolu Ajansı’nın yaptığı manipülasyon ve sonucunda ortaya çıkan algı etkisinin ardına saklanılarak elektronik sistemde AKP oylarında artışlar oluşturmak için kullanıldığı iddiası doğru mudur?

- Anadolu Ajansı Genel Müdürü’nün 30 Mart 2014 Yerel Seçim sonuçlarının açıklandığı saatlerde AKP Genel Merkezi’ne gittiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bir kamu görevlisi hangi gerekçe ile AKP Genel Merkezi’ne gitmiştir?
Ayrıca Anadolu Ajansı Genel Müdürü’nün bir AKP Genel Başkan Yardımcısı ile görüştüğü iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu kişi kimdir?

- 30 Mart 2014 gecesi saat 22:00-23:00 arasında SEÇSİS’te yapılan müdahalelerle İstanbul’da yüzde 10, Ankara’da ise yüzde 5 oranında AKP oylarında artışlar sağlandığı iddiası doğru mudur?

gazetecileronline

Kaynak:Haber Kaynağı