BİLD'E GÖRE 2016 YILININ EN  TEHLİKELİ ÜÇ LİDERİ KİM-ERDOĞAN_RUHANİ

BİLD'E GÖRE 2016 YILININ EN TEHLİKELİ ÜÇ LİDERİ KİM-ERDOĞAN_RUHANİ

Bild’e göre, 2016‘nın üç tehlikelisi: Diktatör Kim, Erdoğan ve İranlı mollalar

Alman Bild Gazetesi, yeni yıla "tehditle giren“ üç lideri aynı karede yayınladı. Kim Jong Un, Erdoğan ve Hassan Ruhani...

Bild yayınladığı heberde, Kuzey Kore diktatörü Kim Jong Un’la İran Devlet Başkanı Hassan Ruhani arasına Erdoğan’ın fotoğrafını kullandı. Bild, “Türkiye’nin cumhurbaşkanı da yeni yıl mesajında savaş açıklaması yaptı. Başkanlık için de Hitler’i örnek gösterdi“ diye yazdı.

Gazete, 2016’dan herkesin barış beklediğini belirtirken, alışılmış kişilerin yine silahlanma, şiddet ve savaş çığırtkanlığı yaptığını duyurdu.

RUHANI VE KİM’DEN TEHDİT

İran’daki Molla rejiminin kılıçları çektiğini belirten gazete, lider Hassan Ruhani’nin tartışmalı roket programını yeniden geliştirmekten söz ettiğini vurguladı.
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un, 30 dakikalık yeni yıl konuşmasında “Güney Kore’ye karşı kutsal savaştan“ söz ettiğini vurgulayan gazete, geçen yıl yaşanan gerginliğe atıfta bulunduğuna değindi.

ERDOĞAN’IN, ‘HİTLER‘ ÖRNEĞİ

Ardından Erdoğan’ın yeni yıl konuşmasını aktaran Bild, şunları yazdı:
“Erdoğan, yasaklı Kürt örgüt PKK’ya karşı sonuna kadar savaştan söz etti. ‘Güvenlik güçlerimiz dağları ve şehirleri adım adım teröristlerden temizliyor ve temizlemeye de devam edecek‘ diyor. Rus jetinin düşürülmesini de halen savunuyor. Daha fazla güç isteyen Erdoğan, buna örnek olarak da Hitler dönemi Almanya’sını gazetecilere şu sözlerle gösterdi;

Kaynak:Haber Kaynağı