BİLAL'İN VAKFINA GÖL MANZARALI ARAZİ

BİLAL'İN VAKFINA GÖL MANZARALI ARAZİ

2012 sonunda İbn-i Haldun Üniversitesi kurmak için vakfın beyanda bulunduğu mal varlığı 156 milyon 789 bin 614 lira. Mal devletin vakıf Erdoğan ve arkadaşlarının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya’da Sapanca Gölü manzaralı bir hazine arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) tahsis edilmesine sert tepki gösterdi. Özkoç, TÜRGEV’in 142 taşınmazıyla 156 milyonluk serveti olduğunu söyledi.

YURT YAPACAKLARMIŞ

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Özkoç, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü içindeki Sapanca Gölü manzaralı 15 dönümlük Hazine arazisinin TÜRGEV’e tahsisine de, “Yurt yapacak başka yer mi bulamadınız” diye karşı çıktı.

Özkoç, “Türkiye’nin dört bir yanında araziler TÜRGEV’e peşkeş çekildi. Sakarya’ya ne zaman elleri uzanacak diye bekliyorduk, nihayet oldu. Sakarya’nın en güzel yeşil alanlarından, Sapanca Gölü manzaralı 15 dönümlük bir arazi imara açıldı ve TÜRGEV’e tahsis edildi. Bahane hazır; yurt yapılacak” dedi.

İSTEKLERİ EMİR TELAKKİ EDİLİYOR

“Hiçbir talebine ‘Hayır’ diyemiyorsunuz. Peki vicdanınız da mı kanamıyor, yüreğiniz de mi sızlamıyor?

YURT YAPILACAK DİYE YEŞİL ARAZİ İMARA AÇILIYOR

TÜRGEV’e arazi peşkeş çekmekten kaçınmıyorsunuz, bari yeşile saygınız olsun. Yurt yapılacak başka arazi mi bulamadınız? Öğrencilere elbette yurt yapılsın, itirazımız yok. Ancak şunun cevabını da verin: Yurt gerekçesiyle neden o Esentepe’deki arazi imara açılıyor?”

SEVDA TEPESİNİ İMARA AÇTILAR 99 MİLYONU KAPTILAR

TÜRGEV’in önlenemez yükselişi hakkında da bilgi veren Özkoç şunları aktardı:

“Vakfın akıl almaz yükselişi, Suudi Kral’ın, Boğaz’daki Sevda Tepesi’nin imara açılması karşılığında yaptığı 99 milyon 999 bin 999 dolarlık bağışla başladı. 2012 sonunda İbn-i Haldun Üniversitesi kurmak için vakfın beyanda bulunduğu mal varlığı 156 milyon 789 bin 614 lira. Bülent Arınç’ın Meclis’teki beyanına göre de sahip olduğu taşınmaz sayısı 142.”

Özkoç’un verdiği bu rakamlar 2012 sonu. Aradan geçen 3 yıl içerisinde TÜRGEV’in mal varlığı arttı. Özellikle 17 Aralık 2013 soruşturmasının ardından vakıf daha da zenginleşti.

Kaynak:Haber Kaynağı