Bilal Erdoğan'la İlgili Yeni İddialar

Bilal Erdoğan'la İlgili Yeni İddialar

.

ŞÜPHELİLER ENERJİ PROJELERİ İÇİN ERDOĞAN'DAN ONAY ALMIŞLAR


El Kadı'nın da aralarında bulunuğu şüpheliler enerji projeleri içi Erdoğan'dan onay almış. Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde Canan Coşkun imzası ile yer alan haberde, Bilal Erdoğan ile ilgili yeni iddialarda gündeme getiriliyor. Dün sitemizde konuyla ilgili tapeler yayınlanmıştı.

BİLAL ERDOĞAN TAPELERİ İÇİN TIKLAYINIZ


2. dalga rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında isimleri şüpheli listesinde bulunan işadamlarının Başbakanlık resmi konusunda enerji projeleri için Başbakan Tayyip Erdoğan'dan onay aldıkları iddia edildi. Soruşturma dosyasında yer alan telefon tapelerinde şüphelilerin onayını aldıkları enerji projelerini daha sonra usulen Enerji Bakanı Taner Yıldız'a bilgi verdikleri öne sürüldü.


BAŞBAKAN SUNUM YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR


Savcı Muammer Akkaş'ın el çektirildiği 2. dalga soruşturmada yeni iddialar gündeme geldi. Şüpheliler arasında yer alan Usame Kutub'un, Hasan Pehlivan ve Bakan Yıldız arasıda geçen telefon konuşmalarına yer verilen fezlekenin dosyaya girdiği belirtildi. Kutub ile Yıldız arasıdaki görüşmelerde Kutub, Başbakan'a projeleriyle ilgili sunum yaptıklarını, Yıldız'a da sunum yapacağını söylüyor.


BİLAL ERDOĞAN İLE İLGİLİ YENİ İDDİALAR...


Soruşturma dosyasına giren fezlekede şu ifadelere yer verildi: "Örgüt üyelerinin enerji konusu ile ilgili Başbakan'dan onay aldıkları, Bakan Yıldız'a bir şey sormadıkları sadece bilgisi olsun diye sunum yapacakları anlaşılmıştır."


Konuya ilişkin H.D. isimli kişi ile Kutub arasıdaki telefon görüşmesinde, 'amca' diye tanımlanan Yasin el Kadı, Kutub, Abdulkerim Çay ve Muaz Kadıoğlu'nun konutta enerji ihalesiyle ilgili sunuma katılacakları, toplantıya Bilal Erdoğan'ın da katılabileceği belirtiliyor. Görüşmede, Yasin el Kadı'nın Başbakan'la görüşmesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da olması istemesi dikkat çekti.


Konuyla ilgili yine Kutub ile H.P'nin görüşmelerine ilişkin bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: "9 Ekim 2013'te Başbakanlık rsmi konutundaki toplantılarda Başbakan'ın Yasin el Kadı'ya 'Çok ciddi acele etmeniz gerekiyor' dediği, H.P'nin müsteşar ile yaptıkları toplantıda konu ile ilgili hazırlanan tablolardan Merkez Bankası rakamlarının kaldırılarak kendi istdikleri rakamları kabul ettirdiklerini anlaşılmıştır."

Kaynak:Haber Kaynağı