Bilal Erdoğan'la ilgili İLK açıklama

Bilal Erdoğan'la ilgili İLK açıklama

.

 "Müvekkilim Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik suçlamaların tamamı soyut iddia ve yorumlardan ibarettir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel bir sayfalık yazılı açıklama yapı. Özel bir sayfalık yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Müvekkilim Sayın Bilal Erdoğan 5 Şubat 2014 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nu TMK 10. Maddesi ile görevli ve yetkili bölümüne giderek ifadesini vermiştir. Cumhuriyet Savcıları tarafından Bilal Erdoğan'a dosya kapsamındaki iddialar sorulmuş ve müvekkilim de tüm iddiaları ayrıntılı olarak cevaplamıştır. Öncelikle belirtmek isteriz ki; soruşturmanın gizliliği ilkesine sadık kalarak medyada yer alan yalan yanlış tüm haberlere rağmen bugüne kadar hiçbir açıklama yapmamayı daha uygun gördük."

BİLAL ERDOĞAN İFADE VERDİ!

"BİLAL ERDOĞAN'A YÖNELİK SUÇLAMALARIN TAMAMI SOYUT İDDİA VE YORUMLARDAN İBARETTİR"

"Müvekkilim Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik suçlamaların tamamı soyut iddia ve yorumlardan ibarettir" denilen açıklamada, "Müvekkilimin sıradan olan telefon görüşmeleri kaydedilmiş, elde edilen tapeler tamamen keyfi şekilde değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Aynı şekilde Sayın Bilal Erdoğan'ın belli zamanlarda fotoğrafları çekilerek, bu fotoğraflar bir suç isnadı çerçevesinde son derece keyfi bir değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Ayrıca müvekkilimin hiçbir şekilde haberinin olmadığı 3. şahısların yaptıkları telefon konuşmaları da aynı şekilde müvekkilimin üzerinde bir suç şüphesi oluşturmak için kullanılmıştır. Şurası son derece açıktır ki, Sayın Bilal Erdoğan kamuoyu tarafından bilinen kimliği nedeniyle siyasete yönelik bir yıpratma operasyonunda algı oluşturmak için mesnetsiz şekilde suçlamalara muhatap kalmıştır" ifadelerine yer verildi.

"MASUMİYETİNİN EN KISA ZAMANDA ORTAYA ÇIKMASI İÇİN HUKUK MÜCADELEMİZİ DE KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ" 

Açıklama şu ifadelerle tamamlandı: "Müvekkilimi karalamak ve şüphe altında bırakmak suretiyle kamuoyu algısı oluşturularak siyasi bir sonuç elde edilmek istenmiş, bu amaç doğrultusunda da hukukun en temel ilkeleri çiğnenmiştir. Ses kayıtları ve görüntüler, hukuka tamamen aykırı şekilde medyaya sızdırılmış, soruşturmanın gizliliği ihlal edilmiş, operasyonun başladığı andan itibaren müvekkilim üzerinden kara bir propaganda yürütülmüş ve daha ilk andan itibaren kimi medyada müvekkilimin suçlu olduğu hükmü verilerek adeta infaz aşamasına geçilmiştir. Ortada somut hiçbir delil yokken, somut hiçbir suç isnadı yokken, illegal şekilde yayınlanan tapelerden yola çıkarak, Bilal Erdoğan'ın mahkum edilmeye, linç edilmeye çalışılması, hukuka, insani değerlere, en temel insan hak ve özgürlüklerine yapılmış açık bir saldırıdır. Müvekkilim Bilal Erdoğan'ın masumiyetinin en kısa zamanda ortaya çıkması için hukuk mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyrulur. Avukat Ahmet Özel.

Kaynak:Haber Kaynağı