BİLAL ERDOĞAN'IN SON SES KAYDI

BİLAL ERDOĞAN'IN SON SES KAYDI

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İstanbul Okmeydanı’ndaki Okçular Tekkesi’ne fiilen el koyduğu iddiası gündeme geldi

Vakfın, belediye şirketi KİPTAŞ’ın elinden alındığı anlaşılırken, devir için para ödenip ödenmediği sorusu ortaya çıktı.

Twitter’daki “Haramzadeler” hesabından bu kez Okçular Tekkesi’ne ilişkin ses kayıtları yayınlandı. Youtube’a da yüklenen ses kayıtlarında yer alan iddialara göre tekkeye ilişkin ilk konuşma Bilal Erdoğan ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında geçiyor. Ardı arkası gelmeyen iddiların odağında yine Türgev vakfı var.Gazetecileronline sitesinde yer alan habere göre son çıkan ses kayıtlarına göre; Yıldırım, Okçular Tekkesi’nin durumuna ilişkin bilgi veriyor. Buna göre; tekke ve arazisi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne (VGM) ait. VGM, burayı önce daha önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis ediyor. Daha sonra da bu tahsis kaldırılarak tekke İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) tahsis ediliyor. Belediye de tekkenin restorasyon ve çevre düzenlemesini yapması için, kendi konut şirketi KİPTAŞ’a üst hakkını devrediyor. 

KİRALAMA OLMAZ EL KOYACAĞIM

Yıldırım, ardından tekkenin Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) tahsis edilebilmesi için belediyenin kendilerine verdiği üst kullanım hakkını iade etmeleri gerektiğini söylüyor. Yıldırım bunun ardından tekkenin TÜRGEV’e kiralanabileceğini belirtince, Erdoğan, “Yok ya şimdi kiralama işi olmaz. Bizim onu bir şekilde vakıfa kazandırmamız lazım” diye tekkeye el koymaya karar verdiğini açıkça dile getiriyor. Erdoğan ardından da onu AKP’li İBB Başkanı Kadir Topbaş’la görüşeceğini ifade ediyor.

KANUN DA TAKMIYOR

KİPTAŞ’ın tekkeye ne değer biçtiğini soran Erdoğan, Yıldırım’dan, “Yaptığımız masrafın hakedişi” karşılığını alınca ve “Ha yani ne harcadıysanız o” diye oldukça rahatlıyor! Yıldırım ise buna, “Tabi ne harcadıysak o. Biz fazla birşey istemeyiz yani” diye yanıtlıyor. 

Bilal Erdoğan’sa “Siz bu kanunu ... çok ciddiye alyorsunuz ya! Kiptaş başka, belediye başka gibi” deyince, Yıldırım 20 milyon lira harcadıklarını belirterek, ileride birilerinin olayı kurcalaması halinde sıkıntı çıkabileceğini söylüyor ve sıkıntı olmaması için yasaya uygun yapılması gerektiğini ifade ediyor.

İkinci konuşmada ise bu kez Yıldırım’la Sami Kılıç adlı belediye bürokratı olduğu anlaşılan bir kişi konuşuyor. Yıldırım, Kılıç’ı arayarak, “Okkçular Tekkesi’ne ne yapacağız abi” diye soruyor. Kılıç ise “Evet abim işte konuşuyorlar. Abi konuştular, ettiler işte beyler” diye çıkışıyor.

q3rf.jpg

İkisi de tekkennin devrinden rahatsız olduklarını dile getiren sözler ediyorlar. Ancak Kılıç, “Ya zatı muhteremler, büyük adamlar nasıl istiyorsa öyle yapacaklar. Ben hiç kimseye karışmıyorum” diyor. Yıldırım da önce “Koy bilmem nerelerine diyorsun ha”, sonra da “Tepeden kaynaklanıyor bu işte” karşılığını veriyor. Böylece İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı kasteden Yıldırım, sözlerini, “Bi vakıf kurmuşlar o isteyecek. Başbakan yarın çok kızacak falan. Ondan sonra eli ayağı tutuşacak. Yani yine ne yapacaksak yapalım, bizden çıksın gitsin” diye sürdürüyor.

Konuşmanın sonraki bölümünden KİPTAŞ’a harcadığı parayı ödemeden tekkeyi Bilal Erdoğan’ın vakfına devredilmesinin istendiği anlaşılıyor.

Okçular Tekkesi, TÜRGEV’e değil, Bilal Erdoğan’ın kurduğu belirtilen yeni bir vakıf olan Okçular Vakfı’na devredilmişti. Ancak devrin satış yoluyla mı, yoksa tahsis yoluyla yapıldığı bilinmiyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı