BİLAL ERDOĞAN'I PROTESTO EDEN O GENCE NE YAPILDI

BİLAL ERDOĞAN'I PROTESTO EDEN O GENCE NE YAPILDI

Bilal Erdoğan'ı protesto eden genç neler yaşadı? Bilal Erdoğan o genç için ne talimat verdi?

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Erkan isimli genç, salı günü İstanbul’un Beyazıt semtinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı protesto etti.

“301 MADENCİMİZİN HESABI SORULACAK”

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda Muhasebe Bölümü mezunu olan Erkan, Bilal Erdoğan aracına binmek üzereyken “301 madencinin hesabı sorulacak” diye bağırdı. Araca binmek üzereyken duraklayan Bilal Erdoğan gence dönüp bakarken, Erdoğan’ın korumaları restoranda yemek yiyen gencin yanına geldi, genci susturmak istedi ve gençten kimlik istedi. Erdoğan’ın korumalarının çevresini sarmasına rağmen sakinliğini koruyan genç korumalara da “Onca madencimizi kim katletti?” diye sordu.

Sözcü Gazetesinin haberine göre; Restoranda gerginlik sürerken Bilal Erdoğan aracına bindi ve Beyazıt’tan ayrıldı. Yaşananlar TGB’li gencin arkadaşı tarafından cep telefonu ile kaydedilirken, Erkan isimli genç; Türkiye’nin merak ettiği adam oldu.

GÖZALTINA ALINDI, TUTANAK TUTULDU

1993 doğumlu olan TGB üyesi Erkan, o gün yaşananları SÖZCÜ‘ye şöyle anlattı: ‘Olaylar tamamen tesadüftü. Arkadaşımla Beyazıt’ta bir restoranda kuru fasulye ve pilav yiyordum. O sırada Bilal Erdoğan’ı gördüm ve protesto hakkımı kullanarak, Soma’da hayatını kaybeden madencilerimizin hesabının sorulacağını söyledim. Bir anda Bilal Erdoğan’ın korumaları yanıma geldi. Hakları olmamasına rağmen bana kimlik sordular. Yaklaşık on kişilik koruma grubunun, Başbakanlık Koruma Amirliği’nin polisleri olduğunu duydum. Bilal Erdoğan oradan ayrılınca korumalar da beni Beyazıt Karakolu’na götürdü. Hakkımda tutanak tutuldu, GBT kaydıma bakıldı. Yaklaşık üç saat sonra serbest kaldım”

“BİLAL ERDOĞAN TALİMAT VERDİ”

Bölgedeki esnafın kendisine hakaret ettiğini ancak tartaklanmadığını belirten Erkan, serbest kalışını da şu sözlerle anlattı: “Polisler ‘Bilal Erdoğan talimat verdi, bırakın çocukları‘ dedi. Ben de polislere‘Bilal Erdoğan’dan nasıl talimat alırsınız, o sadece Başbakan’ın oğlu dedim’ Yine de olanlara çok şaşırdım” dedi.

Protesto görüntülerinin yayınlanmasının ardından çok sayıda olumlu mesaj aldığını söyleyen Erkan, “Başıma bir şey gelip gelmediğini merak edenler oldu, ‘iyi misin’ diye arayanlar ve bana destek mesajları gönderenler oldu. Ailem de arkamda durdu” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı