Bilal Erdoğan zor günlerinde neredeydi?

Bilal Erdoğan zor günlerinde neredeydi?

Hakkında zorla ifadeye getirme kararı bulunan Bilal Erdoğan, günlerdir kayıp. Başbakan’ın oğlu iddiaya göre zor günlerinde Bakü'de kaldı.

 Sol Gazetesi'nden Volkan Algan ve Yiğit Günay'ın haberine göre, 17 Aralık operasyonunun ardından Bilal Erdoğan’ Artvin’de saklandı. 2 Ocak’ta hakkında zorla ifade vermeye getirilme kararı alınmasından sonraki bir tarihte, Bilal Erdoğan Bakü’de bulunan Qafqaz City Hotel’de kaldı.


Kadir Topbaş iddiası

Bilal Erdoğan’ın, operasyon sonrası Artvin günlerini nasıl geçirdiğine dair, Artvin merkez ve Yusufeli ilçesindeki yerel halk ve gazetecilerden alınan habere göre iki farklı senaryo var. Bunlardan ilki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yakınlarının evinde kaldığı yönünde. Kadir Topbaş, iddialarla ilgili olarak yönelttiğimiz soruları yanıtlamaktan ve konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

İkinci senaryo, Artvinli işadamı Celal Öztürk’ün, Bilal Erdoğan’ı Artvin merkezde kiraladığı bir binada sakladığı yönünde. Öztürk, iddiaları yalanladı. Bilal Erdoğan’ı kişisel olarak tanıdığını, 5-6 ay önce Artvin’e geldiği sırada tanıştıklarını belirtti. 

Batum’da görüldü

Oğul Erdoğan, Artvin’den Gürcistan’a geçti. Birinci elden görgü tanıkları, Sol gazetesine Bilal Erdoğan’ı yaklaşık 15 gün önce Gürcistan’ın Türkiye sınırındaki Batum şehrinde gördüklerini teyit ettiler.

Bakü’deki otelden teyit

soL’un edindiği duyum, Bilal Erdoğan’ın buradan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geçtiği ve Qafqaz City Hotel’de kaldığı yönündeydi. Qafqaz City Hotel resepsiyon görevlisi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın orada olup olmadığı yönündeki sorulara, “Buralardı ancak ayrıldılar” yanıtı verdi. Takip eden sorular üzerine görüşmeyi bir otel yöneticisi devraldı ve “Hayır burada kalmadılar, Bakü’de Kafkas isimli iki otel daha var, belki onlarda kalmışlardır” diyerek resepsiyon görevlisinin verdiği bilgiyi inkar etti.

Bilal Erdoğan’ın tekrar ülkeye dönüş yapıp yapmadığı bilinmiyor. Fakat bir iddiaya göre Bilal, Bakü’nün ardından tekrar Batum’a geldi. Buradan, Batum’la Hopa’yı birbirine bağlayan ve kalabalık bir sınır kapısı olan Sarp Sınır Kapısı yerine, Borçka ilçesindeki Muratlı Sınır Kapısı’na gitti ve Borçka üzerinden ülkeye giriş yaptı. Borçka’dan Yusufeli’ne geçti ve Kadir Topbaş’ın yakınlarının evinde kalıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı