Bilal Erdoğan ;SES KAYDINDA Kİ KONUŞMALARDAN HABERİM YOK

Bilal Erdoğan ;SES KAYDINDA Kİ KONUŞMALARDAN HABERİM YOK

Yolsuzluk soruşturmasında ismi geçen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde savcılığa verdiği ifadesi yayımlandı...

Yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade veren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, TÜRGEV’e rüşvet karşılığı arsa bağışı yapıldığı iddialarını yalanladığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ikinci yolsuzluk soruşturması kapsamında verdiği ifadesinin ayrıntıları belli oldu. Taraf gazetesinin haberine göre, üç savcı tarafından 5 Şubat’ta sorgulanan Erdoğan’ın ifadesinin, yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı’yla (TÜRGEV) ilgili suçlamalar doğrultusunda geliştiği belirtildi.

AĞAOĞLU’NUN ARAZİSİ

Bilal Erdoğan’a yapılan suçlamalardan ilki, iş adamı Ali Ağaoğlu’dan rüşvet olarak arazi aldığı iddiası oldu. Soruşturma dosyasında Bilal Erdoğan ile Ali Ağaoğlu’nun iki defa toplantı yaptıkları ve imar durumlarının halledilmesi karşılığında arazi bağışı konusunu konuştukları öne sürülmüştü. Konuyla ilgili Erdoğan’ın arkadaşı A.Ç. ile bir inşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı C.A. arasında yapıldığı belirtilen görüşmede, Ağaoğlu’ndan Ataşehir’deki 20 dönümlük 100 milyon dolar değerindeki arsasının istendiği, Ağaoğlu’nun önce vermek istemediği, ancak sonradan vermeye razı olduğu iddia edilmişti.

Ağaoğlu’nun pazarlık kapsamında “Ben bunu veririm ama ondan sonra bir işim olduğunda ikiletmez kimse” dediği öne sürülmüştü. Erdoğan, söz konusu iddiaları yalanlarken, iddiaya dayanak olarak gösterilen telefon görüşmelerinin de üçüncü kişiler arasında geçtiğini, böyle bir konuşmadan haberi olmadığını belirtti.

ESENYURT’TAKİ ARAZİ

Erdoğan’la ilgili dosyada yer alan suçlamalardan diğeri ise Esenyurt Belediyesi’yle ilgili olduğu iddia edildi. Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV’e 6232 metrekare büyüklüğünde bîr arsa bağışlandığı ileri sürülmüştü. Erdoğan’ın bu suçlamayı da reddettiği ve böyle bir bağışın olmadığını ifade ettiği belirtildi.

TÜRGEV İDDİALARINI YALANLADI

İfadesinde, TÜRGEV’in öğrencilere hizmet eden bir vakıf olduğunu vurguladığı öğrenilen Bilal Erdoğan’ın, TÜRGEV’e rüşvet karşılığında yapıldığı belirtilen bağışlarla ilgili bütün iddiaları yalanladığı öğrenildi.

SABAH, ATV KONUSU SORULDU

Erdoğan’a, Sabah Atv satışıyla ilgili toplanan paraları takip ettiği iddiaları da dahil bütün suçlamalar ve telefon görüşmeleri de soruldu. Erdoğan, adının geçtiği telefon görüşmelerinin aile ve arkadaşlarıyla ilişkileri nedeniyle yapmış olduğu görüşmeler olduğunu ve suç unsuru taşımadığını söyledi. Üçüncü kişilerle olan telefon görüşmeleri de sorulan Erdoğan bu görüşmeler hakkında bilgisi olmadığını ifade etti.

İFADEYİ YENİ SAVCI ALDI

Dosyaya yeni savcılar görevlendirildikten sonra ifadeye gelen Erdoğan’ın ifadesinin UYAP’a kaydedildiği belirtildi. İkinci yolsuzluk soruşturmasında ismi geçen Bilal Erdoğan’ın savcı Muammer Akkaş tarafından ifadeye çağrılması gündem olmuştu.

YÜZDE 10 KOMİSYON

Soruşturma dosyasında Bilal Erdoğan’a arsa bağışıyla ilgili 30 ayrı suçlamanın yöneltildiği ifade edildi. Suçlamalar arasında, Etiler Polis Okulu arazisiyle ilgili Yasin el – Kadı ve Bilal Erdoğan’ın “gizli ortak” olduğu Bosphorus’tan yüzde 10 komisyon istediği, ortaklarının ise bu duruma isyan ettiği ileri sürülüyor.

Taraf

Kaynak:Haber Kaynağı