BİLAL ERDOĞAN DAVA AÇTI EVİNE ARABASINA EL KONULDU

BİLAL ERDOĞAN DAVA AÇTI EVİNE ARABASINA EL KONULDU

Açılan maddi ve manevi tazminat davası nedeniyle Hikmet Saatçı'nın yazlık evi ile 2001 model otomobiline tedbir konuldu.

 

CumhurbaşkanıI Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, partinin il binasına astırdığı pankartlarla kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı hakkında şikayetçi oldu. Açılan maddi ve manevi tazminat davası nedeniyle Saatçı'nın yazlık evi ile 2001 model otomobiline tedbir konuldu. 

EVİNE VE ARACINA TEDBİR KOYULDU

CHP tarafından 17 Aralık 2014 tarihinde, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde olduğu gibi CHP Aydın İl Binası'na da üzerinde, istifa eden dört bakanın fotoğrafının olduğu ve '17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart asıldı. Polisin pankartı indirmesinden bir süre sonra bu kez üzerinde dört bakanın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Çekin kirli ellerinizi bu halkın üzerinden' yazılı ikinci pankart asıldı. Bu pankartın da polis tarafından indirilmesinin ardından üzerinde ayakkabı kutusu, para sayma makinesi ve çelik kasa fotoğrafı bulunan ve 'Halk yolsuzluğa sessiz kalmayacak' yazılı üçüncü pankart asıldı. 

BİLAL ERDOĞAN, MAHKEMEYE BAŞVURDU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan asılan pankartlarla kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Aydın 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı hakkında toplam 50 bin liralık maddi ve manevi tazminat, davası açtı. Saatçı'nın Didim'deki yazlığı ile 2001 model otomobiline de tedbir de koydurtan Erdoğan'ın şikayeti üzerine, ayrıca Aydın 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ceza davası da açıldı. 

İHTİYACI VARSA OTOMOBİLİMİ KENDİSİNE BAĞIŞLAYAYIM 

Bağ-Kur emeklisi ve esnaf olan CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, yazlığı ve otomobiline tedbir konulduğunu, hakkında maddi ve manevi tazminat davası ile ceza davası açıldığını belirtip, "Açılan her iki davada da cezalandırılırım. Bu davaları reddedecek hakim göremiyorum. Bilal Erdoğan'ın benim 2001 model otomobilime ihtiyacı varsa dava açmasına gerek yok gelsin kendisine bağış yapayım" dedi. 

BİZİ YILDIRAMAZ

4 Mart'ta, tedbir kararı tebligatının eline ulaştığını belirten Saatçı, avukatı Süleyman Bülbül'ün karara itiraz ettiğini de vurgulayıp, "Türkiye'de yolsuzluk ve hukuksuzluğa karşı yaptığımız mücadele karşısında üzerimize uygulanan hiçbir baskı bizi yıldıramaz. Ben davamın ve inandıklarımın mücadelesini sonuna kadar vermeye devam edeceğim" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı