BEYOĞLU'NDA TERÖRE TEPKİ EYLEMİ

BEYOĞLU'NDA TERÖRE TEPKİ EYLEMİ

AMASYA Dernekler Federasyonu (ADEF) üyesi bir grup, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki göstererek Beyoğlu'nda eylem yaptı. Saat 12.30 sıralarında Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları olan grup, 'Terörü...

AMASYA Dernekler Federasyonu (ADEF) üyesi bir grup, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki göstererek Beyoğlu'nda eylem yaptı. Saat 12.30 sıralarında Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları olan grup, 'Terörü Lanetliyoruz' yazılı pankart açtı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan ADEF Genel Başkanı Saim Diken, terör olaylarıyla ilgili olarak ülkedeki birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamına yeniden kastedildiğini ifade ederek çözümün terörde değil demokraside aranması gerektiğini belirtti. Diken, "Tarih boyunca terör yoluyla demokrasi ve özgürlük elde edilememiştir. Özgürlük ve demokrasi barışçıl ve demokratik yöntemler ile sağlanabilir. Hiçkimse bu vatanın bölünmez bütünlüğünü bozamayacak, al bayrak göklerden inmeyecek, Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleri hep yaşatılacaktır. Türk halkı, ordusunun ve polisinin yanındadır" dedi.

Konuşması zaman zaman 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla kesilen Saim Diken konuşmasının sonunda terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler ile hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına ise sabır diledi. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı