BEYOĞLU'NDA PLAKÇIYA "RAMAZAN" SALDIRISINDA İLGİNÇ AYRINTI

BEYOĞLU'NDA PLAKÇIYA "RAMAZAN" SALDIRISINDA İLGİNÇ AYRINTI

BEYOĞLU, Firuzağa'da plakçıda düzenlenen müzik etkinliği sırasında içeri giren yaklaşık 20 kişi, etkinliğe katılanları darp etti. Olayda bir kişi başından yaralandı.

BEYOĞLU, Firuzağa'da plakçıda düzenlenen müzik etkinliği sırasında içeri giren yaklaşık 20 kişi, etkinliğe katılanları darp etti. Olayda bir kişi başından yaralandı.

20 KİŞİ SALDIRDI ORTALIĞI DAĞITI

Olay, Beyoğlu Firuzağa Mahallesi, Bostanbaşı Caddesi'nde bulunan Velvet Indieground Records adlı plakçıda dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Dünyaca ünlü 'Radiohead' grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, biranda içeri giren yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı esnasında 1 kişi başından yaralandı.

KORELİ ÇIKTI

Beyoğlu, Firuzağa'da plakçıda canlı yayınlanan konseri dinlemeye gelenler, dışarıdan gelen bir grup tarafından darp edildi. Plakçı dükkanını işleten Koreli ise bugün dükkanını kapatarak olay yerinden ayrıldı.

İNTERNETTEN CANLI YAYIN

Beyoğlu Firuzağa Velvet Indieground Records adlı plakçıda akşam saatlerinde 'Radiohead' grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, biranda içeri giren bir grubun saldırısına uğradı.

Dışarıdan gelenlerin darp ettiği katılımcılar plakçıdan ayrıldı. Bir yıldan beri plakçıyı işleten Koreli Seogu Lee, bugün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı. 

Bu sırada gazetecilerin görüntü almasından rahatsız olan Lee, İngilizce "lütfen yapmayın" diyerek ağlamaya başladı. Açıklama yapmayan Seogu Lee, sokaktan ayrıldı.

Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin de "Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik" dedi.
Polisin olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında henüz kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Çoğunluğu yabancı uyruklu olan izleyiciler, saldırının ardından konserin canlı yayınlandığı plakçıdan ayrıldı. Baskını gören diğer işyeri sahipleri de polisi arayıp ihbarda bulundu. Bölgeye gelen polis ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlattı.

"İNSANLARIN ÜZERİNE ŞİŞELER FIRLATTILAR"

Olay sırasında plakçıda bulunan Rayka Simoni isimli bir kadın yaşananları şöyle anlattı:

"Bir tane konser gösterisi gibi bir şey vardı. Bizde arkadaşlarla ona gittik. Müzik çalıyorlardı plakçılar, bizde yere oturduk ve sakin bir ortam vardı. Hiçbir terslik yoktu, insanlar alkol alıyorlardı keyifli bir ortamdı. 

KAFA GÖZ DEMEDİLER GİRİŞTİLER

Bir anda şişeler kırılmaya başlandı, adamlar insanların üzerine şişeler fırlatmaya başladılar. Her şey hızlı gelişti ve orada oturan insanların kafalarına gözlerine vurmaya başladı. Bizde kaçmaya başladık apar topar. İnsanlar eşyalarını toplamaya çalıştılar. Sonra benim arkadaşım sinirlendi ve kadına vurulmaz diye çıkıştı adamlara. 

Sonrasında adamlar daha da üstüne gitmeye başladılar arkadaşımın ve yumrukladılar onu. Bende aralarına girmek ve arkadaşımı korumak istedim. Sonrasında bayağı bir patakladılar bizi. Bizde kaçmayı başardık ama arkadaşım çok kötü yaralandı.

Üzerine tekme atmışlardı omurgalarına ağzı yüzü kan içinde kalmış, dudağı patlamıştı. Korkunçtu ve bir sürü kişi ağlıyordu. Bir kişinin kafası ve boynu kanıyormuş ama ben görmedim. Olayın olduğu saati bilmiyorum ama saat 21.00 sıralarında olmuş herhalde."

OLAY ANI...

Olayın anı, video ise sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı. Görüntülerde, plakçıda oturanların yanına grubun geldiği ve bağırdığı görülüyor. Daha sonra içeride bulunanlar darp edilerek dışarı çıkarılıyor. Bu sırada dışarıda bulunan masanın bir kişi tarafından kenara atıldığı görülüyor. Görüntülerde, plakçıdaki iki kişinin ışığı ve kapıları kapattığı görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı