BEYOĞLU'NDA IŞİD KARŞITI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

BEYOĞLU'NDA IŞİD KARŞITI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Polis Taksim'e yürüyüş izni verd !

BEYOĞLU’nda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, terör örgütü IŞİD’i protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

BEYOĞLU'NDA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Aralarında HDP, KESK, DİK, ÖDP ve TMMOB'un bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyesi yaklaşık bin kişi, terör örgütü IŞİD’i protesto etmek amacıyla saat 19.00’da, Tünel’de bir araya geldi. Ellerinde pankart, flama ve döviz taşıyan grup üyeleri Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Grup üyeleri, yürüyüş boyunca kısa aralıklarla durarak IŞİD terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

SAVAŞLARDAN BESLENENLERE SESLENİYORUZ

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında “Savaşlardan beslenenlere sesleniyoruz. İnsanların ölümleri pahasına, yeni Pazar alanları açarak daha çok mal satıp, karlarına kar katanları kollayan devletlere sesleniyoruz. Halkların zenginliklerini en kestirme yoldan çalanlara sesleniyoruz. Katliamlardan geçirdiğiniz halkların yakasından artık düşün.

IŞİD KATLİAMCI ÇETELERİ TÜM HALKLARIN DÜŞMANIDIR

Emperyalist güçlerin politikalarını yaşama geçirmek için kurup, besledikleri, destekledikleri cani örgütlerin, halkların farklılıklarını fırsat bilerek katliamlar yapmaları, sonrasında bir kurtarıcı gibi gelip halkları bu canilerin elinden kurtarıyor olması yıllardır bilinen yöntemlerdin biri olarak maalesef yeniden Ortadoğu’da uygulanıyor. Ortadoğu’da yıllardır süren savaş nedeniyle, bölge halklarının yaşadığı acı dinmek bilmiyor. Halkların kanı ile sınırları yeniden dizayn etmeye çalışıyorlar. Gazze’de emperyalist müdahalenin daha vahşice biçimlenmiş hali olan IŞİD katliamcı çetelerinin Irak’ta ‘Şengal Katliamı’ ile Ezidi, Kürt, Türkmen, Arap, Asuri, Süryani, Ermemin, Keldani gibi bir çok halka, farklı inanç ve mezhebe bağlı topluluklara yönelik insanlık dışı katliamları, şimdi de Rojava’da devam ediyor. Tüm dünyanın karşı olduğunu ilan ettiği, yaptığı katliamların insanlığa karşı yapılmış suç olarak kabul gördüğü IŞİD, AKP hükümeti tarafından kollanmaktadır” denildi.

Kobani’ye yaptıkları ziyaret sonrası eyleme katılan Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Bir hafta önce burada büyük bir yürüyüş yaptık tünelde. Kobani, Şengal katliamları ve saldırıları tavrımızı belirledik. Orada da ilan ettik ki 2 gün içinde Kobani sınırlarına gideceğimizi belirttik. Binlerce arkadaşlarımızla gittik. Yakından gördüğümüz sınırın öte tarafında şiddetli çatışmalar sürüyordu. Sabah akşam bombalar, patlama sesi duyuluyordu. Biz 24 saat buna tahammül edebildik ve dedik ki ‘biz Kobani halkıyla birlikte olmaya kol kola bulunmaya geldik. Onların mücadelesi içinde yer almaya geldik’ dedik ve ertesi gün Kobani’nin sınırları aştık. Kobani’ye girdik. 5 bin civarında insanla geçtik. Bu sınırlar anneleri oğullarından, amcaları yeğenlerinden ayırdı. 100 yıla yakın Kürt milletini Türk halkını birbirleriyle uzaklaştırmaya çalışmış ama başaramamış sınırlardı. Kobani’deki mücadelenin bize verdiği enerjiyle binlerce insanla bu sınırı aştık. Gerçek anlamını bu sınırlara verdik. Kobani’deki halkımız ve savaşçılar, bisiklete bile sırtında silahla binmek zorunda olan genç çocuklarımız, gözleri görmeyen annelerimiz, YPG, YPC savaşçıları bizi çok büyük bir muhabbetle kucakladılar. İşçilerin emekçilerin her kimlikten halkın buradan selamlarını götürdük. Yoksulluk, olanaksızlar içinde inanılmaz bir kahramanlıkla savaşan ve hiç şikayet etmeden bize moral vermeye çalışan savaşçılarla karşılaştık.”

Yapılan konuşmaların ardından eylem sona ererken, ellerinde flamalarla Taksim Meydanı’na yürümek isteyen küçük bir grupla Galatasaray Meydanı’nda güvenlik önlemi alan polis arasında küçük çaplı bir arbede yaşandı. Flamaların kaldırılmasının ardından polis geçişe izin verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı