BEYOĞLU'NDA "EMEK SİNEMASI" PROTESTOSU

BEYOĞLU'NDA "EMEK SİNEMASI" PROTESTOSU

"EMEK Bizim" ve "Beyoğlu Kent Savunması" üyesi bir grup, mahkemenin durdurma kararına rağmen Türkiye'nin en eski sinema salonlarından biri olan Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaatta çalışmaların sürdüğünü belirterek protesto gösterisi...

"EMEK Bizim" ve "Beyoğlu Kent Savunması" üyesi bir grup, mahkemenin durdurma kararına rağmen Türkiye'nin en eski sinema salonlarından biri olan Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaatta çalışmaların sürdüğünü belirterek protesto gösterisi düzenledi.

MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERDİ



Kalabalık akşam saatlerinde eski Emek sineması önünde biraraya geldi.



Projeyle ilgili İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen projenin devam ettiğini söyleyen grup üyeleri, “Emek bizim İstanbul Bizim" ve “Biz bitti demeden bu film bitmez" yazılı pankart açtı.



“Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Hükümet elini Emek'imden çek" sloganları atan gruba, HDP Milletvekili Sabahat Tuncel ve CHP milletvekili Melda Onur da destek verdi. Eylemde yer alan Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, mahkeme süreci ile basın mensuplarına bilgi verdi.

BASIN AÇIKLAMASI



Grup adına açıklama yapan Elif Refi, "8 Ocak 2015'te İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Emek Sineması'nı yıkan proje hakkında 'Kamu yararı olmadığı' ve 'Hukuka uygunluk bulunmadığı, tarihi ve kültürel yapılara telafisi güç hatta imkansız zararlara yol açacağı' gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararını açıkladı. Hatırlanacak olursa 2011 Mayıs'ın da da 9. İstanbul İdare Mahkemesi öngörülen projenin durdurulmasına karar vermişti. Ancak, Aralık 2011'de mahkeme hiçbir gerekçe göstermeksizin ve bilirkişi raporunu hiçe sayarak durdurma kararını iptal etti. Alınan yürütmeyi durdurma kararı o gün hukuku hiçe sayarak iptal edilmeseydi Emek Sineması bugün hala yerinde olacaktı" dedi.

GERGİNLİK ÇIKTI



Grup basın açıklamasının ardından Taksim Meydanı'na kadar yürümek istedi. İstiklal Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemeleri alan polis ekipleri grubun yürüyüşüne izin vermedi. Çevik Kuvvet polisleri ve bir grup gösterici arasında ufak çaplı bir gerginlik yaşandı. Kısa süren gerginliğin ardından kim oldukları öğrenilemeyen iki grup arasında da kavga çıktı. Polis iki grubu ayırdı.



Polis ile anlaşan Emek eylemcileri ise Mis Sokağa kadar yürüdükten sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı