Beyoğlu Belediyesi'nden Esnafa Misilleme!

Beyoğlu Belediyesi'nden Esnafa Misilleme!

Sen misin açıklama yapıp beni şikayet eden!

Hürriyet’ten Seyit Erçiçek’in haberine göre eylemlere esnaf tepkisiyle ilgili tartışmalara yönelik BEYDER adına açıklama yapan Tarkan Konar’ın Kurabiye Sokak’ta ortağı olduğu Muaf adlı mekan 3 gün süreyle mühürlendi.
 
Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Tarkan Konar, dün saat 15.00’da Galatasaray’da bir açıklama yaparak, “Esnafın ticari ve ekonomik taleplerini ifade eden evrakımız Beyoğlu Belediyesi tarafından, ‘muhatap bulunamadı’ denilerek iade edilmiştir. Sorun yıllardır zaten budur. Esnaf muhatap bulamamaktadır Belediye’de. Böyle bir zamanda esnafın zararından söz eden Beyoğlu Belediyesi, esnaf derneğinin evrakını teslim almamaktadır. Ayrıca dün buradan esnaf adına söz söyleyenleri Beyoğlu’nda tanıyan bir esnafa bile rastlamadığımızı belirtmek isteriz. Beyoğlu esnafı olarak bugün odalara, birliklere, gruplara soruyoruz. Yıllardır neredeydiniz? Ne oldu da esnaf dostu oldunuz?” ifadelerini kullanmıştı. Basın açıklamasından bir saat sonra, yani saat 16.00’da mekanın kapatma tebliği ellerine ulaştı.
 
Habere göre BEYDER Eşbaşkanı Tahir Berraksu durumu şöyle anlattı;
 
“Biz saat 15.00’te basın açıklaması yaptık. Açıklamayı Tarkan okudu. Saat 16.00’da 3 gün kapatma tebliği geldi. Resmi kıyafetli zabıtalar geldiler. Ellerinde encümen kararı vardı. Nedeni de, Nisan ayında bir kez tespit yapılmış. Tam kapı önünde iki bistro stand resimlerle tespit edilmiş. Bir de Haziran ayının 18’inde. Gezi Parkı’nın tamamen boşaltılıp İstiklal Caddesi’ne tekrardan düzeni sağlamak için zabıtaların çıktıkları gün. Ben sadece 18 haziran resmini gördüm. Kapıda iki tane bistro var. Normalde kapıdaki masa sandalyeler için 89 lira idari para cezası uygulanıyordu. Onun dışında bir kapatma yapılamıyordu. Fakat encümenin insiyatifine bırakılmış. Ona göre kapatma verilmiş.  Bir suçu 3 kere işlediğin zaman kapatma gelmiyor mu diye zabıtalara sordum. Bir kere de olsa gelir, 5 kere de olsa kapatma cezası olmadığı yerler de var dediler.”

ESNAFLA DALGA MI GEÇİYORLAR

"Biz o kararın açıklamadan hemen sonra alındığını iddia etmiyoruz. Bundan iki hafta önce Martı Otel’de Beyoğlu Belediye Başkanının esnafla mağduriyetini gidermek adına yaptığı bir toplantı var. Çağırmadığı tek sektör eğlence sektörü. Davetiyeli bir toplantıydı. Biz çağırılmadık. Orada söylenen şey mağduriyeti gideceğim. Biz de diyoruz ki, bu mu esnafın sıkıntılarını gidermek. İki senedir masa sandalyelerimizi aldı. Cumartesi günü tam iki sene oluyor. Tam da esnafın mağduriyetini giderek bir dönem bu mudur? Kapatmalar mı mağduriyetimizi gideriyor. Bizimle dalga mı geçiyor?”