BEYAZ SARAY'DAN ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BEYAZ SARAY'DAN ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Açıklamada Fethullah Gülen’in iade talebine yönelik bir ifade yer almadı.

 
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen ikili görüşmenin içeriğine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Fethullah Gülen’in iade talebine yönelik bir ifade yer almadı.


IŞİD İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden'in yaptığı açıklamaya göre iki lider IŞİD tarafından Irak ve Suriye’de yaşanan şiddet olayları konusunda nasıl en iyi şeklide işbirliği yapılabileceğini konuştu.
 
Obama ve Erdoğan görüşmede Ukrayna ve Libya’da çatışmaların sona ermesi için bir an önce etkili diplomasi ve baskıya ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Görüşmede ayrıca Antisemitizm’e karşı hoşgörülü ve kucaklayıcı toplum inşa edilmesinin önemi ele alındı.
NATO Zirvesi için Galler’de bulunan iki lider 1 saat 25 dakika süren bir görüşme yapmıştı.

 

GÖRÜŞMEDE BEYAZ SARAY HATASI TWİTTER'İ SALLADI

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında dün Galler'de gerçekleşen görüşmenin ardından Beyaz Saray'ın internet sitesinde yapılan bir hata sosyal medyada gündem yarattı.
Görüşmenin görüntülerini resmi internet sitesinde yayımlayan Beyaz Saray, İngilizce başlıkta Cumhurbaşkanı'nın soyadını "Erdogan" yerine "Edrogan" diye yazdı.
Aynı hata Beyaz Saray'ın YouTube hesabında da yapıldı.

25835638.jpg

 
Söz konusu hata sosyal medyada gündem yaratırken, konuya ilişkin atılan en ilginç tweet'lerden biri ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Deniz Ülke Arıboğan'a aitti.
"Kızdırmayın biz de OMABA deriz bundan sonra! :)" diye tweet atan Arıboğan, Beyaz Saray'ın yaptığı hatanın görsellerini paylaştı.

kiz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı