BEYAZ SARAY'DA İSTİFA DEPREMİ

BEYAZ SARAY'DA İSTİFA DEPREMİ

Obama'nı şu saatlerde açıklama yapması bekleniyor

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, görevinden istifa etti.

OBAMA ŞU SAATLERDE AÇIKLAMA YAPACAK

ABD medyasında, Hagel’in Başkan Barack Obama’nın isteği üzerine istifa ettiği bilgileri yankılanırken, Obama’nın Hagel’in istifasını kabul ettiği belirtildi. Başkan Obama’nın bir saat sonra, Türkiye saati ile 18:10’da Beyaz Saray’dan yapacağı bir açıklama ile Savunma Bakanı Hagel’in istifası ile ilgili değerlendirmede bulunması bekleniyor.

SAVUNMA BAKANI HAGEL KİMDİR

Charles Timothy Chuck Hagel,1946 - Nebraska doğumlu ABD'li politikacı, eski senatör ve ABD'nin 24. Savunma bakanı. 

chuckhagel.banner.richardbloom.jpg

3 Şubat 1997 - 3 Ocak 2009 tarihleri arasında Nebraska sanatörü oldu.

4 Ekim 1946 tarihinde ABD'nin Nebraska Eyaletinde doğdu. Brown Koleji ve Nebraska Üniversitesi'ni bitirdi. Vietnam Savaşı'nda piyade takım lideri olarak yer aldı. Savaş sonrası vatanına döndü, iş kariyerine başladı. Şirketlerde çalıştı. Cumhuriyetçi Parti (ABD)'ye katıldı ve siyasete başladı. 1997 yılında ABD Senatosu'na seçildi. Günümüzde diplomatik ve siyasi çalışmalarda bulunmaktadır.

2013 'DE BAKAN OLMUŞTU

7 Ocak 2013 tarihinde Başkan Obama tarafından Savunma İkinci Sekreteri olarak atandıktan sonra Leon Panetta'nın görevden alınma kararının ardından adı geçen birkaç adaydan biriydi ve 27 Şubatta yapılan devir teslim töreniyle Başkan Barack Obama tarafından göreve getirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı