BEŞİR ATALAY HDP'LİLERDEN ERDOĞAN'A OY İSTEDİ

BEŞİR ATALAY HDP'LİLERDEN ERDOĞAN'A OY İSTEDİ

Beşir Atalay muhalefeti eleştirdi.

AKP İl Başkanlığınca düzenlenen teşkilat toplantısı için Balıkesir'e gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, valilik tarafından Edremit ilçesindeki kanaat önderleri, esnaf, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine verilen yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçilirken yaşanan sürecin herkes tarafından bilindiğini, seçimi yaptırmamak için birçok bahane üretildiğini, iki partinin genel başkan ve milletvekillerinin Meclise gelemediğini hatırlatan Atalay, şöyle konuştu: "Demirtaş'ın Türkiye ile ilgili düşüncelerini dile getirmesini kampanyanın önemli kısmı görüyorum ve olumlu buluyorum. İkinci aday Sayın İhsanoğlu. Ona kestirmeden 'statükonun adayı' demek uygun. Eski Türkiye'yi savunanların, yeni Türkiye'den rahatsız olanlar hepsi bir araya gelerek oluşturduğu çatının adayı. CHP ile MHP, birbirine çok benzediğini, birbirlerinden farklı olmadıklarını söyledik, ama iki seçim bunu daha net ortaya koydu. Yerel seçimlerde bunu daha iyi gördük. Şimdi bir çatı oluşturdular, yanlarına paralel yapı ve irili ufaklı partileri aldılar. Hiç bir araya gelemeyecek partiler bir araya geldi. Burada vatandaşların dikkatini çeken, tek başına mücadele edemeyen MHP, CHP gibi partiler ancak bir araya gelerek, Ak Parti'ye ve gelişen yeni Türkiye anlayışıyla mücadele etmeye çalışıyor. Bu, bir araya gelme onları çok da güçlendirmiş görünmüyor. Tabanlarında 'biz bu adaya oy vermeyeceğiz' diyenler var. Tabii yandaşlarını korku sardı. Daha önce aldıkları oyun toplamını bile çatı aday alamayacak" dedi.

CHP'YE TEŞEKKÜR EDERİZ

Çözüm sürecinin iki yıldan bu yana devam ettiğini, silahların sustuğunu, can kayıpları yaşanmadığını söyleyen Atalay, bugüne zorlu safhalardan geçerek geldiklerini söyledi Atalay "Çözüm süreciyle ilgili çok önemli adımlar attık. Çözüm süreci yeni bir evreye girdi. Mecliste ilk kez çözüm süreci adıyla yasa çıktı. Bu yasaya meclisin yüzde 80'i oy verdi. Ak Parti, HDP, CHP oy verdi. CHP'ye bu konuda teşekkür ederiz, ilk kez bende varım dedi. MHP ise karşı çıktı. Çözüm sürecini yürütenler artık daha güvenli olacak. Böylece daha rahat çalışma ortamı olacak. Şimdi yol haritası çalışıyoruz, bundan sonra ne yapacağız, bunun yol haritasını çıkarıyoruz. Bu, çok somut olacak. Bugüne kadarki gibi genel olmayacak, her şeyin tarihi belli olacak. Bunu çalışıyoruz. Kurumlarımız, istihbarat teşkilatımız İmralı'yla, örgütle, biz siyaset kesimiyle görüşüyoruz ve bunları tartışıyoruz. Biz ana muhalefet partisiyle bu konuları rahatlıkla görüşmek istiyoruz. Şimdi bundan sonrası rahat yürüyecek. Hiç kimse tekrar çözüm sürecini geriye götürecek adımları atamayacak. Kimsenin mazereti kalmadı. Biz hükümet, devlet olarak kararlı ve samimiyiz" diye konuştu.

Bugünlerde birilerinin köylere giderek vatandaşları 'adayımıza oy vereceksiniz' diye tehdit ettiğini, bu tehdidi duyan vatandaşların onlardan nefret ettiğine dikkati çeken Beşir Atalay, baskıyla kimsenin mesafe alamayacağını söyledi. Atalay, bir zamanlar devletin görevlileri, jandarması tarafından yapılan baskı nedeniyle milletin devlete güveninin kalmadığını, şimdi de örgütün militanının aynısını yaptığını belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı