Beşiktaş'ta Beraberlik ve Almeida şoku

Beşiktaş'ta Beraberlik ve Almeida şoku

Kartal evinde kan kaybetti 2-2

Beşiktaş'ta Almeida şoku
01.02.2013 23:04
 
 
Beşiktaş'ın Kardemir Karabükspor ile oynadığı maçta sakatlanan Hugo Almeida'nın 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
 
Sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçında takımdaki yerini alamayan Almeida, Kardemir Karabükspor maçının 16. dakikasında yine sakatlandı. Portekizli futbolcunun sağ arka adalesinde yırtık meydana geldiği ve 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
 
 
Kartal evinde kan kaybetti
 
 
 
Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, sahasında Kardemir Karabükspor'la 2-2 berabere kaldı.
 
 
BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini 16. dakikada İbrahim Toroman ve 58. dakikada Olcay atarken, Kardemir Karabükspor'un gollerini 63. dakikada Ahmet İlhan ve 69. dakikada Lualua kaydetti. Kardemir Karabükspor'dan Erdem 60. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 
 
BEŞİKTAŞ - KARDEMİR KARABÜKSPOR MAÇININ ARDINDAN
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Kardemir Karabükspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi: 
"2-0 öne geçtikten sonra maçın daha kolay geçeceği düşüncesine girdik. Sonra rakip 10 kişi kaldı. Futbolda hiçbir zaman beklenti içine girmeyeceksiniz. İlk golü kademe hatası sonrası yedik. İkincisinde de ayağımızdaki topu kaptırarak gol yedik. Maç 2-2 berabere bitti. Oyunun kaderini değiştirecek az oyuncumuz var. Onların performansının yüksek olması lazım. Maalesef bu oyuncularda düşüş var. Rahat geçireceğimiz maçı berabere bitirdik. Bu oyuncular bizi buraya getirdi. Onların istek ve arzuları bizi buraya taşıdı. Tekrar çalışmaya başlayıp kazanmak için mücadele edeceğiz." 
Aybaba, son haftalardaki puan kayıplarının kendilerini hedeften uzaklaştırıp uzaklaştırmadığı yönündeki soruya, "Maç maç bakıyoruz. Tabii puan kaybettiğinizde havanız da kaybolabilir. Yeniden toparlanmak istiyoruz" yanıtını verdi. 
Teknik direktör Samet Aybaba, Mesut Bakkal'ın "Hoca Fernandes'i iyi ki çıkardı" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine "Hocanın takdiridir" ifadelerini kullandı. 
Kardemir Karabükspor'un maçta organize atağının olmadığını belirten Aybaba, "Birinci golde kademe hatası yaptık. İkinci golde de topu kaptırdık" dedi. 
Aybaba, ikinci golde hata yapan Ersan Adem Gülüm'e oyundan çıkarken taraftarların tepki göstermesiyle ilgili soruyu ise şu şekilde yanıtladı: 
"Skor üzerine yorum yapmak futbol adamına yakışmaz. Her zaman genel tabloya bakacaksınız. Mevcut kadro yeter mi, nasıl daha iyi oynanır? Onlara bakmak lazım. Yoksa, 'O çıktı, bu girdi' durumlarına bakmak yanlış. Bu skorlar sonrası bunları konuşmak ucuz şeyler. O arkadaş çok demoralize oldu. Onu hissettim ve çıkardım." 
Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, iki haftadır puan kayıpları yaşadıklarını vurgulayarak, "Bugün çıkış yapmak istedik. Yine 10 kişi kalan rakibe karşı oynadık. Maçı kolay bıraktık. Pozisyonlara giremedik. İlk yarıda en fazla gol atan takım bizdik. Bunu yapabiliyoruz. Bundan sonra iyisini yapmak için çalışacağız" dedi. 
Sinan Kurumuş ise Süper Lig'e alışkın bir futbolcu olduğunu belirterek, "Geçen sezon Ankaragücü formasıyla oynamıştım. Bugün de elimden geleni yaptım. Gol atmam gereken pozisyonlar oldu. Atamadım. İnşallah bundan sonraki karşılaşmalarda atarım" şeklinde konuştu. 
 
KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ MESUT BAKKAL: "OYUN HEP BİZİM KONTROLÜMÜZDEYDİ" 
 
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, şunları söyledi: 
"Beşiktaş deplasmanında özellikle 2-0'dan sonra oyunu bırakmayan, maçı çevirmek için çaba harcayan tüm oyuncularımı kutluyorum. Geçen haftaki Kasımpaşa maçından sonra bir dönüş yapmamız lazımdı. Buradan galip gelseydik tarih yazacaktık. 10 kişiyle 2-0'dan gelerek, bir tarih yazmış gibi olduk. Çok önemli bir beraberlik oldu. Oyun hep bizim kontrolümüzdeydi. Ölü toptan gol yedik, 2-0 geriye düştük, 10 kişi kaldık. Hiçbirinde de bırakmadık. Bu güzel oyunu seyrettirdiğimiz için sevinçliyiz. Oyun olarak keyif verdiğimizi düşünüyorum. Bizim için önemli olan buydu." 
Bakkal, oyuna ikinci yarı dahil olan ve 1 de gol kaydeden LuaLua'yı bileğinde hafif bir sakatlığı bulunduğu için sonradan oyuna aldığını belirterek, "LuaLua sakatlığının yanı sıra çok yorgundu. Kendisi psikolojik olarak da yıpranmıştı. Afrika Uluslar Kupası'ndan elenerek geldi. Beklediklerini bulamamışlardı. Onun için oyuncuyla konuşarak sonradan oyuna girmesine karar verdik. Bence ikinci yarı oyuna girmesi daha iyi oldu" dedi. 
Takım olarak iyi bir çıkış içerisinde olduklarını ifade eden teknik direktör Bakkal, "Oyuncularımın hepsi inanılmaz mücadele etti. Yürekli ve iyi niyetli oyuncularla çalışıyorum. Takımımız inanılmaz bir çıkışta. Sakatlarımız döndü. Bundan sonra daha iyi olacağını, daha keyifli maçlar seyrettireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. 
Mesut Bakkal, Karabük'te çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "Kaliteli bir oyuncu grubum var. Rahat da çalışıyorum. Umarım uzun vadeli çalışma imkanı bulabilirim. İnşallah burada devam ederiz" diye konuştu. 
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Birol Hikmet, ilk olarak (A) Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti maçının aday kadrosuna davet edilen takım arkadaşı Ahmet İlhan Özek'i tebrik etti. Birol, karşılaşmayla ilgili olarak ise, "Biz bir aile olduk. Çok iyi futbol oynamaya başladık. Beşiktaş maçı bizim için iyi geçti. İlk yarı Beşiktaş'tan çekindiğimizi düşünüyorum. Geri yaslandık, golü yedik. Sonradan beraberliği yakaladık. Öne de geçebilirdik ama maç beraberlikle sonuçlandı. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi. 
Jugurtha Hamroun da, çok iyi bir performans sergilediklerini anlatarak, on kişi kalmalarına rağmen beraberliği yakaladıklarını söyledi. Hamroun, aldıkları 1 puanla geçen haftaki Kasımpaşa yenilgisinin kaza olduğunu herkese ispatladıklarını belirtti.