BERKİN ELVAN EYLEMİNDE 6 GÖZALTI

BERKİN ELVAN EYLEMİNDE 6 GÖZALTI

PROTESTODA 6 GÖZALTIİstanbul'daki Gezi olayları sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren B...

PROTESTODA 6 GÖZALTI

İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yapanlarla polis arasında arbede çıktı. Polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Delikliçınar Meydanı’ndaki Denizli Belediyesi Hizmet Binası’nın yan cephesindeki Aile Sağlık Merkezi’nin terasına çıkan 4 kişi, 'Berkin’in hesabı sorulacak' yazılı afiş astı. Eylemciler ardından da 'Berkin’in hesabı sorulacak', 'Katiller hesap verecek' sloganları atmaya başladı. Polis, kamuya ait binada eylem yapılamayacağını belirtip, sonlandırılmasını istedi. Ancak uyarılara aldırmayıp, slogan atmayı sürdüren 4 kişi, polisler tarafından yaka paça terastan indirildi. Gözaltına alınıp, zorla ekip otosuna bindirilen eylemciler, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, bu sırada gözaltılara tepki gösteren 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Yaşananları şaşkınlıkla izleyen çevredekiler, polisin tutumunu eleştirdi. Vatandaşlar, “Asıl gözaltına alınması gerekenleri almıyorsunuz, gençlerden ne istiyorsunuz?” diyerek, tepkilerini dile getirdi. Polisin meydandan ayrılmasının ardından, gerginlik sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı