BERAAT ETMİŞLER İZLENİMİ VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL

BERAAT ETMİŞLER İZLENİMİ VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ‘’Balyoz Davası sanıklarının tahliyesiyle ilgili olarak, "Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu bu karar beraat kararı değildir. Yeniden yargılama yolu açan bir karardır" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Karabük Şubesi açılışı için Karabük’e gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ilk olarak Safranbolu İlçesi’ndeki seramik mağazasının ardından, mobilya mağazasının açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Irak’ta ki olaylara değinen Şahin, "Bir Müslüman, Müslümanı öldürerek sevap kazanacağına inanabilir mi? Böyle bir garabeti yaşıyoruz komşumuz ülkelerde. Bir kişi, bir grup, bir ülke, bir odak bir dini ve o dinin mensuplarını güç durumda bırakmak isteyebilir. Bunun için en iyi yapabileceği en iyi şey kendisine Müslüman'ım diyen o örgütlerin yaptığı iştir. Dünyada Müslümanlara ve İslama bakışı olumsuz şekilde etkiliyorlar. ‘İslamda Müslümanlık böyle bir şey midir' diye düşündürüyorlar. Kan akıtan katliam yapan bir din mi diye düşündürüyorlar. Ben bu insanların inanç konusunda ki samimiyetine inanmıyorum. O insanlar Müslümanlara ve Müslümanlığa en büyük zararı veriyor" dedi.

BERAAT ETMİŞLER GİBİ İZLENİM VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Daha sonra katıldığı MÜSİAD Karabük Şubesi açılışının ardından gazetecilerin, Balyoz davasıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Mehmet Ali Şahin, kararın yeniden yargılama yolunu açan bir karar olduğunu söyledi. Sonucu beklemenin dışında yapacak başka bir şeyin olmadığını söyleyen Şahin, şöyle konuştu; "Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu bu karar beraat kararı değildir. Yeniden yargılama yolu açan bir karardır. Anayasa mahkemesi bireysel başvuru üzerine bazı haklarının hükümlülerin ihlal edildiği tespiti ile ilgili böyle bir karar verdi. İlgili mahkeme bu dosyaya yeniden bakacak ve yeniden yargılayacak. Anayasa mahkemesinin böyle bir yetkisi olmasaydı ne olacaktı? Kesinleşmişti bu karar. Balyoz davası diye nitelenen karar Yargıtay da onanmıştı. Cezaevindeki hükümlüler cezalarını zaten çekiyorlardı ve devam edecekti. Türkiye’de kamuoyunu meşgul eden bir dava ile ilgili verilmiş olan bu kararın Anayasa çerçevesinde değerlendirilmesi kanaatindeyim. Sanki Anayasa Mahkemesi bu hükümlüleri balyoz davasının sanıklarını, hükümlülerini, beraat ettirmişler gibi izlenim verilmeye çalışılıyor, bu doğru değil."

12 EYLÜL DAVASI

12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’ya müebbet hapis cezası verilmesiyle ilgili olarak yöneltilen soru üzerine Şahin, "Böyle bir davanın mahkumiyetle sonuçlanmış olması Türk demokrasisi açısından son derece önemli ve değerlidir. Artık Türkiye millet iradesine kastedecek, millet iradesini ortadan kaldırarak, meclisi kapatarak, yöneticileri al aşağı ederek darbe teşebbüsünde bulunma yolunu bu şekilde bir yargı kararı ile ebediyen kapatmıştır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı