Benim Paramla Benim Oğlumu Vuruyorlar

Benim Paramla Benim Oğlumu Vuruyorlar

Önceki gün Tarlabaşı'nda polis müdahalesi sonucu başından biber gazı kapsülü ile yaralanan Mustafa Ali Tombul'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor. 

Doğan Haber Ajansı'na konuşan baba Mehmet Tombul, "Benim paramla benim oğlumu vuruyorlar" diye isyan etti. Yaşadıklarını anlatan baba, duyar duymaz İstanbul'a geldiğini, oğlunu büyük ısrarlar sonucu görebildiğini belirterek  "Duyduğumda ilk düşündüğüm şey katil olduğumdu. Benden kesilen vergiyle; ev vergisi veriyorsun, araban varsa araba vergisi veriyorsun, telefonlardan, A'dan Z'ye, aldığımız nefes dışında her şeye vergi veriyorsun. Bizden kesilen bu vergilerle maaşı ödenen bir polis benim oğlumu vuruyor. Benim paramla benim oğlumu vuruyor. Nasıl bir şey bu ya? Yetkililer açıklasın, ben açıklama bekliyorum." diye konuştu.

GAZ BOMBASININ AMACI

Mehmet Tombul, gaz bombası yüzünden yaşanan yaralanmalar, göz kayıpları ve ölümlere isyan ederek; "Bu gaz bombasını kullanma klavuzu yok mudur, öğretmemişler midir? Gaz bombası niçin kullanılır? Bizim bildiğimiz; bir olay vardır, insanları o olaydan uzaklaştırmak için polisin gerçekten de ortalığı sakinleştirip, yatıştırması için, o kalabalığı oradan uzaklaştırmak için kullanılır. Benim bildiğim bu. Direk insanın kafasına, beynine, vücuduna isabet ettirmek için değil bu. Direkt, bir de çok yakından isabet ediyor. O zaman senin niyetin öldürmek ve benim verdiğim parayla yapıyorsun bunu. Aklımda hep o an var, şu anda yaşadıkları var oğlumun. Ne yapıyor, ne düşünüyor, düşünebiliyor mu? dedi. 

Baba Tombul oğlunun son durumuyla ilgili olaraksa;  "Bekleyeceğiz, doktorlar süreç ne kadar sürer belli değil dediler. Devamlı uyutuluyor, dua etsin herkes dönsün." diye konuştu.