Benfica son dakika golüyle yıkıldı..

Benfica son dakika golüyle yıkıldı..

Geçen hafta sonunda ezeli rakibi Porto’ya 90+2’de yedikleri golle şampiyonluğu kaçıran Benfica takımı, bu gece de 90+3’de yediği golle UEFA Kupası’nı da alamadı..

Chelsea ve Benfica takımları UEFA Avrupa Kupası’nı kazanmak için maçın ilk 10 dakikasını tedbirli ve savunma güvenliğini elden bırakmadan oynadılar. 15.dakikadan sonra Benfica yavaş yavaş oyun üstünlüğü kurdu ve daha çok hücuma dönük oynadı. İlk yarı 0-0 sona ererken; Cardozo’nun ayağından gol pozisyonunlarını değerlendiremeyen bir Benfica takımı vardı.
 
2.yarıya çok hızlı başlayan Benfica takımı sağlı sollu ataklarla Chelsea kalesini ablukaya aldı ama bir türlü golü bulamadı. Benfica ataklarını savuşturan Chelsea 55.dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koydu ve sonucunu da hemen 5 dakika sonra Fernando Torres’in ayağından kazandığı golle gördü.
 
Şoka giren Benfica takımı, golden hemen sonra 2 oyuncu birden değiştirdi.
 
Chelsea takımı attığı golün sevincini 2 dakika bile yaşayamadan ceza alanı için elle topun çevrilmesi sonucu Benfica penaltı kazandı. Topun başına geçen golcü oyuncu Cordoza, Chelsea kalecisi Cech’i ters köşeye yatırdı ve golü yaptı.
 
Kalan dakikalarda gol olmadı, 90 dakika tamamlandı ve artı 3 uzatmalara geçildi. Uzatmanın son dakikası içinde kazanılan korner atışını Chelsea’nin Sırp Stoperi İvanovic vurduğu düzgün kafayla, topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdi ve UEFA Avrupa Kupa’sını Chelsea takımını kazandırdı.
 
Geçen hafta sonunda ezeli rakibi Porto’ya 90+2’de yedikleri golle şampiyonluğu kaçıran Benfica takımı, bu gece de 90+3’de yediği golle UEFA Kupası’nı da alamadı.. Başta futbolcular ve Portekiz’den Amsterdam’a gelen seyirciler çok üzüldüler, hakemin bitiş düdüğü ile yıkıldılar ve ağladılar..