'Ben devam ettireceğim'

'Ben devam ettireceğim'

Ataköy'deki evinin dört bir duvarında fotoğrafları var.

ADANA'da gösteri uçuşu yaparken düşen uçakta hayatını kaybeden ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk'ün Ataköy'deki evinin dört bir duvarında fotoğrafları var. Her yerde uçuş tutkusunu anlatan figürler... Kendisi gibi pilot olan tek evladı, kızı Pelin şokta. Arka fonda babasının kokpit içinde poz verdiği fotoğraf varken, "Ben devam ettireceğim. Uçuş okulunu, işlerimizi, bakım servisimiz var. Onlar devam edecek. Çizgisini korumaya çalışacağım "dedi.

Murat Öztürk'ün 85 yaşındaki annesi Bedia Öztürk'te aynı acıyı benzer bir olayla ikinci kez yaşamanın derin hüznü var. Eşi, oğlu Murat Öztürk'ün babası Milletvekili Kemal Ziya Öztürk'ü 1976'da Isparta'da düşen THY uçağında yolcuyken yitirdi. 37 yıl sonra aynı acıyı bu kez oğlu için yaşadı. Oğlunu anlatırken onun daha 2,5 yaşındaki zekasının kendisini nasıl hayretler içinde bıraktığını söyledi. Murat Öztürk'ün hayat arkadaşı, eşi Nilgün Öztürk kameraya konuşmak istemedi "Bakarsınız çıkar gelir, şaşırmam " derken, evdeki fotoğrafları eşinin meslektaşlarına gösteriyordu.

Murat Öztürk'ün kurucusu olduğu Top Air'de öğretmen pilot olarak çalışan 35 yaşındaki Pelin Öztürk babasını anlatırken, "Babam gazeteciydi. Kendisi tırnaklarıyla kazıdı, pilot oldu. Uçağı oldu. Ama tatilimiz olmadı. Denize gitmedik, çalıştık "diye konuştu. Babası gibi bir haberci olamayacağını, onun gözüyle bakamayacağını söyleyen Pelin, " O uçarken fotoğraf çekiyordu ve uçağı kullanıyordu. İkisini aynı anda yapıyordu. Bunu kim yapacak ? Kimse bunu yapamaz" dedi.

BABAMIN İZİNDEN YÜRÜYECEĞİM

Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü mezun olmasına rağmen babası gibi gökyüzünü seçen Pelin Öztürk, babasının çektiği bütün hava fotoğraflarını sakladıklarını ve bunları ilerde sergileyeceklerini söyledi. Pelin Öztürk, "Uçaktayken çok rahattı, çok mutluydu. Onunla çok güvende uçuyorduk. En son birlikte Ankara'ya gittik. Orada ayrıldık. Telefonla görüşüyorduk. Çok isteyerek gitti. Çok tecrübeli bir pilottu. Sevdiği işi yapıyordu" şeklinde konuştu.

İlerleyen yaşında bir hastalığa yakalanıp uçamayacak duruma gelmesinin babasını çok daha fazla üzeceğini söyleyen Pelin Öztürk, " En yüksek noktadaydı. Hayallerini gerçekleştirmişti . Babamın izinden yürüyeceğim. Bayrağı ondan aldık. Daha da ileri götüreceğiz. Top Air, Hezarfen her zaman yaşayacak” dedi.

TOP AIR’DE ÖĞRETMEN PİLOT

Uçakların arasında büyüyen, küçük yaşlarda babasıyla ultralight tipi hafif uçaklarda uçan Pelin Öztürk, 2006 yılında PPL olarak adlandırılan Özel Pilot Lisansı’nı aldı. Eğitimine devam edip 2010 yılında Ticari Pilot Lisansı (CPL) almaya hak kazandı. Bir dönem havayolunda görev yapan Pelin, ardından babası gibi öğretmen pilot olmaya karar verdi. Öğretmenlik eğitimini de tamamladıktan sonra Top Air’de geçen ay işe başladı. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunan babası Murat Öztürk’ün en büyük yardımcısıydı. Ayrıca şirketin kalite müdürlüğünü de yürütüyordu.

Kazanın nedenini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) bağlı kaza kırım ekibinin yapacağı araştırma ve hazırlanacak raporla belli olacağını söyleyen Pelin Öztürk, “Babam çok tecrübeli bir pilottu. Üç yıldır akrobasi ile ilgileniyordu. Olayla ilgili bir şey söylemek güç. Raporun ardından sonuç ortaya çıkacak” dedi.


CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Murat Öztürk'ün cenazesi yarın Ataköy 5'inci Kısım Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.