Belediye Tesisi Bilal'e

Belediye Tesisi Bilal'e

.

Belediye Tesisi, Bilal Erdoğan'ın Vakfına Devredildi

Belediyeye ait sosyal tesislerin, yönetiminde Erdoğan'ın aile üyelerinin de yer aldığı TÜRGEV'e verildiği öne sürüldü.

Başbakan Erdoğan'ın çocuklarının yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) vakfının adının karıştığı yolsuzluk iddiaları tartışılmaya devam ediyor.

Taraf'ın haberine göre, TÜRGEV'e sağlanan ayrıcalığın arsa tahsisi ve inşaat desteği ile sınırlı kalmadığı belirtiliyor. Kamuya ait arsaların yanı sıra, halkın yararlanması için açılan belediye sosyal tesislerinin de TÜRGEV vakfına devredildiği anlaşıldı.


KİMSEYE HABER VERİLMEDEN.


TÜRGEV vakfının en büyük destekçilerinden biri olan Ümraniye belediyesine ait Yeşil Vadi Konakları'nda yer alan sosyal tesislerini de 2013 yılında Erdoğan'ın çocuklarının vakfı TÜRGEV'e verdiği öne sürüldü. Halkın yararlanması için açılan ve bir süre sosyal tesis olarak faaliyet gösteren binanın kimseye haber verilmeden TÜRGEV vakfına devredildiği vakfın da burayı 2013 yılında Palet Montessori Kreş ve Gündüz Bakım Evi olarak faaliyete geçirdiği iddia edildi.


FİYATLAR EL YAKIYOR

TÜRGEV vakfına bağlı kurumlardan biri olan Palet Montessori eğitim kurumundaki fiyatlar şöyle:
1-3 Yaş Grubu için 5 tam gün aylık fiyatı 1.620,00 TL iken yıllık fiyatı ise 14.580,00 TL.
3-6 yaş 5 tam gün için grubu aylık 1.620,00 TL iken yıllık fiyatı 14.580,00 TL.
İlkokul ödeme planı aylık 1.793,00 TL iken yıllık 16.137,00 TL.

Ayrıca okulun yemeklerinin de Ümraniye Belediyesi tarafından sağlandığı iddia ediliyor.

TÜRGEV vakfı bünyesinde 2011 Ekim ayında faaliyet göstermeye başlayan Palet Montessori okulları olarak faaliyet gösteren binanın eski ve yeni fotoğrafları yan yana konulduğunda Belediye sosyal tesislerinin Erdoğan'ın çocuklarının vakfına devredildiği görülüyor.


OKULUN MÜDÜRÜ BAŞBAKAN'IN DÜNÜRÜ


Okulun müdürlüğünü de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Avukat Reyhan Uzuner yapıyor.

BİLAL ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Bilal Erdoğan Mart 2013'te TÜRGEV'e katkılarından dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür plaketi verdi. Ümraniye Palet Montessori Ana Okulunda düzenlenen törene, TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün ve TÜRGEV Yön. Kur. Bşk. yardımcısı Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediye Bşk. yardımcısı M. Ejder Batur ve iş adamları katıldı.

Ümraniye Belediyesi'ne verilen plaketi Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın adına Başkan Yardımcısı M. Ejder Batur aldı.


UZMANLAR: BELEDİYELER MÜLKLERİNİ VAKFA BAĞIŞLAYAMAZ


Konuyla ilgili görüş bildiren uzmanlar şunları söyledi:

Prof. Dr. Sait Güral: Bütün vakıflar, medeni hukuka göre düzenlenmiştir. Özel hukuk tüzel kişisidir. Vakıflarda belli kişiler belli malı veya parayı bir araya getirir bu parayı veya malı bir amaca tahsis eder. Sonra onun yönetimi o mal varlığını; nakit olur arsa olur hisse senedi olur ve bu varlığı işleterek vakfın senedinde yazan amaca göre hizmet eder. Her vakıf bir vakıf senediyle kurulur. Vakfın edindiği mal varlığının vakıf kendini fes ettiğinde kime kalacağı vakıf senedinde yazar. Vakfın malvarlığının nereye gideceği kanuna aykırı olmamakla birlikte vakfın kendisi belirler.

Avukat Kahraman Berk: Belediyeler kendi mülklerini herhangi bir vakfa bağışlayamaz ama tahsis edebilir. Yani belediye kendi mülkünü bir vakfa çok düşük bir bedele kullandırtabilir.