BELEDİYE KAMU YARARINA AĞAÇLARI KESTİ

BELEDİYE KAMU YARARINA AĞAÇLARI KESTİ

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde Özel İdare Sokağı'nda bulunan 25-30 yıllık çam ağaçları, Acıpayam Belediyesi tarafından kamu yararı gerekçesiyle kesildi. AK Partili Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, bazı ağaçların dallarının tehlike...

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde Özel İdare Sokağı'nda bulunan 25-30 yıllık çam ağaçları, Acıpayam Belediyesi tarafından kamu yararı gerekçesiyle kesildi. AK Partili Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, bazı ağaçların dallarının tehlike oluşturduğunu, bazılarının ise kaldırımı daralttığını söyledi.

Acıpayam Belediyesi'nin dün İl Özel İdaresi Caddesi'nde bulunan 25-30 yıllık çam ağaçlarının bazılarını kökünden kesip, bazılarını da budaması vatandaşların tepkisini çekti. Ağaçların esnaf ve bina sahiplerinin isteği üzerine kesildiği ileri sürüldü. Caddede 4 çam ağacı kökünden kesilirken, bazılarının ise binalara dokunan dalları budandı. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, ağaçların kamu yararı gözetilerek kesildiğini belirterek, "Cadde üzerinde esnaflardan sık sık şikayetler alıyorduk. Hem eğri olmaları ve risk taşımaları hem de caddenin dar olması nedeniyle araçların caddeye giremediğinden yakınıyorlardı. Acıpayam Orman İşletmesi'nde görevli mühendislerle görüştük. Onların da onayını alarak kesmeye karar verdik. Çam ağaçlarının yerine caddeye ve Acıpayam'ın iklimine uygun ağaçlar dikeceğiz. Bazı kaldırımların ortasındaki çam ağaçları yüzünden çocuklar bile yürüyemiyor. Yol onlar için tehlike oluşturuyor. Bizim için önemli olan çocukların can güvenliğidir. Acıpayam'da şehir plancıları ve orman mühendisleriyle birlikte çalışıyoruz. Onların önerileriyle hareket ediyoruz" dedi.

RÇ(İÖ/AAA)

Kaynak:Haber Kaynağı