Belediye Deposunda Şok

Belediye Deposunda Şok

MERSİN'de 2 ayrı depoda yapılan aramada, BDP ilçe örgütü tarafından Van depreminde zarar görenler için toplanan bin 125 çuval kıyafet ele geçirildi.

BDP'li belediyenin deposundan çıkan şok etti!
MERSİN'de 2 ayrı depoda yapılan aramada, BDP ilçe örgütü tarafından Van depreminde zarar görenler için toplanan bin 125 çuval kıyafet ele geçirildi.
Mustafa İNSAN/ MERSİN,
 
 Depoları kiralayan BDP'li Abdurrahman Karaduman, malzemelerin bir kısmının Van'a gönderildiğini, kalanların ise depolarda tutulduğunu, bazılarının da birtakım masrafların karşılanması amacıyla pazarda satıldığını itiraf etti.
 
Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir istihbarat üzerine çevik kuvvet desteğinde merkez Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki bir depoya baskın yaptı. Çilingir aracılığı ile açılan depoda yapılan aramada 728 çuval dolusu kıyafet bulundu. Deponun BDP Akdeniz İlçe yöneticisi Abdurrahman Karaduman tarafından kiralandığını belirleyen polis, bu kişi ile yaptığı görüşmede, malzemelerin geçen yıl 'Van depremi' sonrası partisi tarafından depremzedelere yardım amacı ile toplandığını söyledi. Abdurrahman Karaduman'ın ifadeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren polis, Güneş Mahallesi'nde ikinci bir depoda daha arama yaptı. Aynı kişi tarafından kiralandığı belirlenen ikinci depoda yapılan aramada da 397 çuval dolusu kıyafet bulundu. 
 
BAZILARINI, MASRAFLAR İÇİN SATMIŞLAR
 
Depolar mühürlenirken, ifadesi alınan Abdurrahman Karaduman malzemelerin geçen yıl 'Van depremi' sonrası partisi tarafından depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri olduğunu, bir kısmının Van'a gönderildiğini, kalanların ise bu depoda muhafaza edildiğini söyledi. Karaduman, yardım malzemelerinin bir bölümünün ise bazı masrafların karşılanması için pazarda satıldığını belirtti. 
 
BDP'li yöneticiler hakkında 'izinsiz yardım toplamak' ve 'güveni kötüye kullanmak' suçlarından soruşturma başlatıldı.