BELEDİYE BAŞKANINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA: TATLI CADI DEĞİLİM

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA: TATLI CADI DEĞİLİM

Bir Yıl Süre İstiyorum

YALOVA Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, belediyenin 115 milyon lira borcu olduğunu belirterek, "Borç yiğidin kamçısıdır. Ben üstesinden kalkarım ama Yalova’dan 1 sene süre istiyorum. Elimde sihirli değnek yok. Tatlı cadı değilim ben" dedi.

Salman, Yalova Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda mal varlığını da açıklayan Salman, Yalova Belediyesi’nin 115 milyon lira borcu olduğunu söyledi. Borçların üstesinden kalkabileceğini söyleyen Salman, belediye şirketleriyle ilgili durumun vahim olduğunu belirtti. Uzun süren bir seçim sürecinin ardından görevine başlayan Salman, "Gelir gideri karşılayamaz durumda. Onlarla ilgili net borcu söylemem şu an mümkün değil. Borç yiğidin kamçısıdır. Ben üstesinden kalkarım ama Yalova’dan 1 sene süre istiyorum. Bizim zamana ihtiyacımız var. Vefa Salman’ın veya ekibinin elinde sihirli bir değnek yok. Tatlı cadı değilim ben. Zaten geçmişin hatalarını düzeltmek ve yaralarını sarmak epey bir zaman alacak. Borç-gelir dengesini aynı seviyeye getirmem lazım" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Yalova’ya hastane sözü verdiğini hatırlatan Salman, "Muharrem İnce de gerekli görüşmeyi yapmış. Bu söz Vefa Salman’a değil Yalova’ya verilmiş bir sözdür. Sayın Bakan hastane sözünün arkasında olduğunu söyledi. Ayrıca pazaryerinin üstünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yaptıracağını söylemişti. Ancak Pazar Parkı’n üstlenicisi görüştük. Şartnameye göre onun kapalı dükkanların bulunduğu pazaryerinin üstünü kapaması gerekiyor. Bunu yapacağını bize illetti. Bunu polemik konusu yaptırmayacağız" dedi.

Yalova’daki içme suyu ile ilgili bilgi de veren Salman, şöyle konuştu:

"Yeşil Körfez Su Birliği’nin Başkanı Ömer Nergis. Biz bu konuyu masaya yatırdık kendisiyle. 1.5 aylık suyun olduğu ifade edildi. Yuvacık Barajı’ndan buraya hat var. Oradan su alınacak. Ancak sorun şurada; Yalova insanını bilinçlendirmek lazım. Amerikan standardının 3 katı su sarfiyatı olan bir Yalova’da kaçak nerede bunun tespit edilmesi lazım veya vatandaşın tasarruf tedbirleri konusunda bilinçlendirilmesi lazım. Sayın Müftü de ziyaretime geldi. Ona su israfı konusunda Cuma Namazı’nda vaaz konusu yapın dedim. Hatlar eski. Tarımsal sulamada kullanılıyor da olabilir. Halı yıkama, araba yıkama var" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı