BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI

BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI

MARDİN'in merkez Artuklu İlçe Belediye Başkanlığını kazanan 55 yaşındaki BDP'li Emin Irmak, gittiği Gökçe Köyü'nde çıkan kavgada tabanca ile vurularak ağır yaralandı. Olayda 3 kişi de yaralanırken, 3 kişi de gözaltına alındı.

47 TV kameralarına yansıyan görüntülerde, Emin Irmak hastaneye getirilirken çok sayıda kişinin toplandığı görüldü.

Mardin'in Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından oluşturulan merkez Artuklu İlçesi'nde 30 Mart'ta yapılan seçimlerde Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Emin Irmak, bugün doğduğu köy olan merkeze bağlı Gökçe Köyü'ne gitti. Kendisine 1200 oy çıkan köye teşekkür ziyaretine gittiği belirtilen Irmak, bu sırada muhtarlık yüzünden iki aile arasında husumet olduğunu öğrenince, o aileleri de barıştırmak istedi.

İddiaya göre Irmak, barıştırmaya gittiği aileler arasında kavga çıktı. Tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgada bir kişi tabancasını çıkarıp ateş açtı. Açılan ateşte seken bir kurşun Başkan Irmak'ın göğsüne isabet etti. Irmak, hemen hastaneye kaldırılırken, aileler arasında silahlı ve bıçaklı kavga devam etti.

Jandarmanın müdahale ettiği olaylarda Hadi Yıldırım, Behçet Yıldırım ve Faruk Yıldırım da yaralandı. Yaralı 3 kişi Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Hadi ve Behçet Yıldırım'ın durumlarının iyi olduğu, Faruk Yıldırım'ın da Mardin Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı öğrenildi.

DİYARBAKIR'A SEVK EDİLDİ

Göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanan Artuklu Belediye Başkanlığı'nı kazanan 5 çocuk babası Emin Irmak, Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Sinanoğlu, Irmak'ın durumunun ağır olduğunu belirterek, "İsabet eden kurşun halen Emin beyin göğsünde bulunuyor. Buradaki gerekli müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edildi" dedi.

Bu arada hastane önüne gelen bir grup Artuklu Üniversitesi öğrencisi yürüyüş yaparak Irmak'ın vurulmasını protesto etti.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gökçe Köyü'nde çıkan olayın ardından jandarma ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı. Köyde jandarmanın aldığı sıkı güvenlik önlemleri sürerken, jandarma da geniş çaplı soruşturma başlattı.


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı