BELEDİYE BAŞKANINA EL ARABALI PROTESTO

BELEDİYE BAŞKANINA EL ARABALI PROTESTO

650 Bin Liralık Makam Otomobili Alan Başkanı Protesto Ettiler

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve partililer, 650 bin TL'lik makam otomobili alan Düzce Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Keleş'i el arabasıyla protesto ederek istifasını istedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve yaklaşık 30 partili, Düzce Belediyesi'nin önünde protestoda bulundu. CHP'li gençler, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in makam otomobilinin logosu ve plakası olan 06 DB 081'in yazılı olduğu kağıtları bir el arabasının önüne yapıştırdılar. İrfan İnanç Yıldız, 650 bin TL'lik makam aracının belediye başkanının ayıbı olduğunu söyleyerek, "Düzce Belediye Başkanı'nın almış olduğu makam aracı Düzce'nin hesaplarını kontrol ettiğimizde arkada çalışan işçilerin emekleri ödenmeden, daha borçları yatırılmadan, onların alın terlerinin gereği yerine getirilmeden başkanın kendisine tahsis etmiş olduğu 650 bin TL'lik makam aracı Düzce'nin değil, belediyenin başkanının ayıbıdır ve haddini bildirmekte Düzce kamuoyuna ve Düzce halkına düşmektedir. Bakanların makam araçları, yakınlarına ve yandaşlarına sağladıkları imkanlar ve en son patlak veren Düzce Belediye Başkanı'nın makam aracı aslında bir semboldür. Mesele işçinin emekçinin ve Düzce halkının cebinden çalarak, işçinin emekçinin cebinden çalarak kendilerine rant sağlaması, kendilerine rahat, konforlu hayat sağlamasıdır" dedi.

Keleş'in istifa etmesi gerektiğini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Düzce'nin 30 Mart'ta vermiş olduğu demokratik karara itiraz etmiyoruz. Sandıktan çıkan iradeyi de başımızın üzerinde taşırız. Ama bir belediye başkanının da bir il'e nasıl hizmet etmesi gerektiğini de çok iyi biliriz. Düzce halkını onu rahat ve konfor içinde gezmesi için seçmedi, hizmet etmesi için seçti. Burada basın açıklaması yapılırken arkamızda işçilerin çalıştığını görüyoruz. Hangisinin son dört ayda maaşı yatmış onların maaşlarından alıp kendisine makam aracı alan bir belediye başkanı var. Eğer birazcık utanma payı varsa basının önüne çıkar ve açıklama yapar, konunun üzerine örtmeye çalışmaz. İstifasını istiyoruz."

İzmir'in CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı'nın işçilerin maaşını ödemek için makam aracını sattığını hatırlatan Yıldız, "CHP'nin öyle belediye başkanları var ki İzmir Karabağlar Belediye Başkanı göreve geldiğinde işçilerin maaşlarının aksadığını görmüştü. Hemen belediyenin makam aracını sattı ve 65 bin TL'ye kendisine küçük bir araç tahsis etti. Sattığı makam aracıyla işçilerin maaşlarını ödedi. Bizim belediye başkanlarımız böyle. Ama Düzce Belediye Başkanı da böyle" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı