Belçikalı milletvekilinden Mali işgalcilerine sert tepki: 'Hepiniz s..tirin!'

Belçikalı milletvekilinden Mali işgalcilerine sert tepki: 'Hepiniz s..tirin!'

Belçikalı Milletvekili Laurent Louis’in ülkesinin Fransa’nın Mali müdahalesine lojistik destek sağlama kararı almasına gösterdiği tepki, diğer vekilleri şaşırttı.32 yaşındaki genç milletvekili, Mali müdahalesinin altında yatan asıl nedenin Afrika’nın yeni

Belçikalı milletvekili Laurent Louis, Fransa'nın Mali'de gerçekleştirdiği askeri müdahaleye Belçika'nın verdiği mali ve lojistik desteği ağır sözlerle eleştirdi.
 

Belçikalı Milletvekili Laurent Louis’in ülkesinin Fransa’nın Mali müdahalesine lojistik destek sağlama kararı almasına gösterdiği tepki, diğer vekilleri şaşırttı. 32 yaşındaki genç milletvekili, Mali müdahalesinin altında yatan asıl nedenin Afrika’nın yeniden sömürgeleşmesi olduğunu savunduğu Meclis konuşmasında, Belçika’nın bir taraftan Libya’da ve Suriye’de “İslamcı terörizme” karşı savaşan Fransa’ya yardım etmesinin çelişkili olduğunu savundu.
 

“Kimse konuşmaya cesaret edemiyor ama ben susmayacağım” diyen Louis, konuşmasına “Bu bayağı konuşmamdan dolayı özür diliyorum fakat siz sözde hayırseverler, sağ kanat ve sol kanat ya da berbat iktidarınızın çizmesini yalayan orta yolcular hepiniz, s..n. Çocukların oyun parkında yaptıkları gibi bombalarla oynayan liderler, s..n. Demokrat olmaya niyetlenen ancak adi suçlular olmaktan öteye gidemeyenler, s..n.” diye devam etti.
 

Louis konuşmasında artık cesurca haber yapmayan gazetecilere de güveninin kalmadığını söyledi.