BELÇİKA'DA TÜRKLERDEN PROTESTO

BELÇİKA'DA TÜRKLERDEN PROTESTO

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) sözde Ermeni soykırımı tasarısı görüşmeleri sürdüğü sırada, AP karşısındaki Lüksemburg meydanında toplanan bir grup Türk vatandaşı ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle...

Ender Duruel - Belçika

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) sözde Ermeni soykırımı tasarısı görüşmeleri sürdüğü sırada, AP karşısındaki Lüksemburg meydanında toplanan bir grup Türk vatandaşı ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Avrupa Parlamentosu'nu protesto etti.Protestoya Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Vatan Partisi Avrupa temsilcileri, Talatpaşa Komitesi, Atatürkçü Düşünce Dernekleri (ADD) üyeleri ve bir grup Türk katıldı.

AVRUPA ADALET DİVANI TEHCİR SOYKIRIM İÇİN YETERLİ SEBEB DEĞİLDİR DİYOR

Luksemburg meydanında yapılan protestoda, grup adına konuşan, Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım Ey Türk Milleti bu gün burada AP sözüm ona sözde soykırımı kabul ettiğini ilan edecektir, biz bu kararları tanımıyoruz, ayaklarımızın altına atıp çiğniyoruz. Avrupa'ya buradan şunu söylüyoruz, ey Avrupa hukuku ayaklar altına almaktasın. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin aldığı kararı tanı, bu konu Parlamentoların işi değildir, bu konu tarihçilerin, ilim insanlarının işidir. Lahey Adalet Divanı şunu demiştir 'Tehcir soykırım için yeterli bir sebep değildir' soykırım olabilmesi için İmha kasıtı aranıyor İmha.

Avrupa'ya buradan bir mesaj vermek istiyoruz, 24, 25 Nisan'da Türk bayraklarıyla, Frankfurt'ta, Berlin'de Türk Bayraklarıyla, Atatürk posterleriyle meydanlara çıkacaktır dedi.Luksemburg meydanında sessiz protestoda bulunan Türk Vatandaşları basın bildirisini okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı