BEL FITIĞINA İĞNELİ ÇÖZÜM

BEL FITIĞINA İĞNELİ ÇÖZÜM

NÖROŞİRÜRJİ Uzmanı Prof.Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış fıtıkların 5 dakikada iğneyle...

BEL FITIĞINA ACISIZ İĞNELİ TEDAVİ

NÖROŞİRÜRJİ Uzmanı Prof.Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış fıtıkların 5 dakikada iğneyle yakma yöntemiyle tedavi edilebildiğini söyledi. Hastası 50 yaşındaki Aybil Çalışkan’ın, bel ve bacak ağrısına yol açan böyle bir bel fıtığından iğneli tedaviyle kurtulup yarım saat sonra ağrısız evine gittiğini belirten Prof. Dr. Yücesoy, "Bu yöntemle hastaya ağrısız bir dönem sağlanıyor. Kişi iyi bir egzersiz programıyla uzun yılllar problem olmadan yaşamını sürdürüyor" dedi.

Bel fıtığı olanların çektikleri ağrılar yüzünden yaşam kalitelerinin bozulduğuna dikkat çeken özel Kent Hastanesi'nde görev yapan beyin cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, bel ve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri olan radyofrekans nükloplasti (RF) teknolojisi ile özellikle genç hastalarda çok iyi sonuçlar aldıklarını anlattı. Hastası Aybil Çalışkan’ın bel ve sağ bacak ağrısı şikayetiyle başvurduğunu, yapılan tetkiklerinde bel fıtığı saptandığını kaydeden Prof. Dr. Yücesoy şunları kaydetti:

"Hastamızda kopmuş fıtık ve kanal darlığı olmadığı için iğne ile girilerek radyofrenkans nükleoplasti yöntemiyle taşan kısım yakılarak sinir kökü rahatlatıldı. 5 dakika süren işlemde hasta uyanık ve yatar durumdayken, bölgesel olarak uyuşturularak bel bölgesinden bir iğne ile röntgen kontrolünde fıtık gelişen omurlar arasına giriliyor. Radyofrekans enerjisi verilerek fıtığı oluşturan dokuların buharlaştırılarak büzülmesi sağlanıyor. Böylece sinir kökü üzerindeki baskı kalkıyor ve ağrı da hemen kesiliyor. Özellikle genç hastalarda omurgalar arasındaki diskin içindeki su buharlaştırılarak geriye doğru çekilmesi sağlanıyor. O yüzden çok ileri yaşlarda kullanılmıyor. Bu yöntemle hastaya ağrısız, rahat bir dönem sağlanıyor. Bu dönemde yapılacak iyi bir egzersiz programıyla uzun yıllar problem olmadan yaşamını sürdürüyor."

'PATLAMIŞ FITIKLARDA UYGULANMIYOR'

Prof. Dr. Yücesoy, sürekli bel ve bacak ağrılarından yakınan, ilaç ve fizik tedaviden sonuç alamayıp henüz ameliyat aşamasına gelmemiş hastaların yararlandığı yöntemin, patlamış, kopmuş, omurilik kanalı içine girmiş fıtıklara uygulanmadığını vurguladı. Prof. Dr. Yücesoy, "Yöntem tekrarlanabiliyor, birden fazla bölgede, birden fazla fıtığa uygulanabiliyor. Genelde hastalar da işlemden yarım saat sonra ağrı şikayetinden kurtulmuş olarak taburcu ediliyor" diye konuştu.

Ağrıdan kıvranarak geldiği İzmir Kent Hastanesi’nde ameliyatsız tedaviyle bel fıtığından kurtulduğunu belirten Aybil Çalışkan da, "Yıllarca boşuna ağrı çekmişim, ağrısız hayat çok keyifli" dedi.

DHA(İÖ/COŞ)

BEL FITIĞINA İĞNELİ ÇÖZÜM

Kaynak:Haber Kaynağı