BEKLENEN İSTİFA GELDİ!

BEKLENEN İSTİFA GELDİ!

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk istifa etti.

Arseniy Yatsenyuk Parlamento'da yaptığı konuşmada, koalisyon ortakları olan diğer  iki partinin hükümetten çekilmesinden sonra, görevi bıraktığını açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Yatsenyuk, mevcut koşullarda Parlamento'nun da görevini yerine getiremediğini, gerekli yasaları çıkaramadığını söyledi.

Milliyetçi Svoboda Partisi ile eski şampiyon boksör Vitali Klitschko'nun liderliğindeki Udar Partisi daha önce hükümetten çekilmişlerdi.

Meclis Başkanı Oleksandr Turçinov ise, milletvekillerine parlamento seçimlerine kadar görev yapacak yeni bir başbakan adayı üzerinde uzlaşmaları çağrısında bulundu.

Kremlin yanlısı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, aylarca süren kanlı protestoların ardından Şubat'ta devrilmişti.

Ukrayna'nın doğusunda, bazı kentlerin denetimini ele geçiren Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu arasında, aylardır şiddetli çarpışmalar yaşanıyor.

Ülkede Şubat'tan bu yana erken seçim yapılması beklentileri vardı fakat Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar nedeniyle siyasi süreç işletilemiyor.

Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk'da, ayrılıkçıların ilan ettiği Halk Cumhuriyeti'nin lideri Valeriy Bolotov, bölgede genel seferberlik ilan etti.

"Luhansk Halk Cumhuriyeti" internet sitesinde yayımlanan duyuruda, "Orduyu güçlendirmek için bölgede seferberlik ilan ediyoruz. Eli silah tutan herkesi gönüllü, içten ve bilinçli bir şekilde orduya katılmaya çağırıyoruz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı