BEKLENEN İSİM ANKARA'DA

BEKLENEN İSİM ANKARA'DA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Esenboğa Havalimanı'na gelen Biden, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve diğer ilgil

Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi gezecek. Başbakan Yıldırım ile öğleden sonra Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek Biden, Yıldırım ile ikili görüşme yapacak. Biden ve Yıldırım, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunacağı belirtildi. Biden, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edileceği öğrenildi.

JOE BİDEN,TBMM'DE

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara'da ilk temasını Meclis BAşkanı İsmail Kahraman ile gerçekleştirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara Esenboğa Havalimanında indikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Güvenlik amacıyla yaklaşık 5 dakika araçta bekleyen Biden'i Meclis Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. Biden ve Kahraman tokalaşarak fotoğraf çektirdi. Makama doğru yürüyen Joe Biden'in elini İsmail Kahraman'ın omuzuna attığı görüldü. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı TBMM'de Biden ve Kahraman basına kapalı görüşmeye başladı. Görüşme sonrasında Biden ve beraberimdekilerin 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan TBMM'de incelemelerde bulunacağı bildirildi.

JOE BİDEN, ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, Türkiye'ye ziyarette bulunan Biden'ı, Çankaya Köşkü şeref kapısında karşıladı. Çankaya Köşkü merdivenlerinde tokalaşarak basın mensuplarına poz veren Yıldırım ve Biden, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Yıldırım ve Biden'ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

BİDEN KONVOYUNA DÖVİZLİ VE ISLIKLI PROTESTO

Ankara'da bir grup eylemci ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı Çankaya Köşküne gidişi sırasında pankart ve ıslıklarla protesto etti. 
Ankara'da temaslarda bulunmak için bu sabah Esenboğa Havalimanına iniş yapan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, bir grup eylemci Cinnah Caddesi üzerinde toplanarak protesto etti. 'Biden, Baydın', 'Eğer Amerikan Kongre üyeleri darbe girişimine karşı açıklamalar yaparken, Senato binası bombalansaydı ne yapardın?' yazılı dövizler açan eylemciler, Biden'ın konvoyu geçişi sırasında ıslıklarla tepki gösterdi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Cinnah caddesi üzerinde, gerçekleştirilen protesto gösterisinin ardından Biden'ın konvoyu Çankaya Köşküne çıkarken, eylemciler dövizleri kaldırarak dağıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı