BEKİN ELVAN'A İLGİNÇ ANMA

BEKİN ELVAN'A İLGİNÇ ANMA

Berkin Elvan’ın ölümünün 2’nci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Berkin...

HALKIN Hukuk Bürosu üyesi avukatlar, Gezi eylemleri sırasında, Okmeydanı’nda başından gaz fişeğiyle vurulduktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünün 2’nci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

BİN EKMEK DAĞITILDI

Berkin Elvan’ın vurulmasının ise 1000’inci günüydü ve bu nedenle de 1000 ekmek dağıtıldı.

Yaptıkları 12 günlük açlık grevini sona erdiren Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatları, bugün Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Avukat Oya Aslan “Berkin’in ölümünün ikinci yıldönümü. Onu saygıyla anıyoruz. Onun için verdiğimiz adalet nöbetinin simgesi açlık grevimiz. Berkin’in davası açılmazsa katledilen tüm çocuklarımızın davası açılmayacak. Ya da polisler yargılanmıyor.

GÖSTERMELİK CEZALAR İLE AKLANIYORLAR

Çok cüzi cezalarla, göstermelik cezalarla aklanıyor. Üstü örtülüyor. Bin gün boyunca dosyada sadece gördüğünüz görüntüler vardı. Herkesin izlediği TOMA görüntüsü. O TOMA görüntüsünde 4 polis vardı. Bu dört polisin kimliğinin tespiti isteniyordu. Emniyet artık isimleri versin ve dosya açılsın. Artık yeter ne ailenin ve de bizim sabrımız kalmadı” dedi.

PANKARTLARI İNDİRDİLER

Polis ekipleri zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. Bazı pankartlar ise polisler tarafından indirildi. Polisin mahalledeki bekleyişi sürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı