BEKARETE GÖZALTI

BEKARETE GÖZALTI

Türk vatandaşa ‘çocukların bekaretini satın almak" suçlaması...

A.G. isimli bir Türk vatandaşının, "çocukların bekaretini satın almak" suçlamasıyla Phnom Penh gözaltına alındığı iddia edildi..

The Cambodia Daily gazetesi polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde, 51 yaşındaki A.G. isimli Türk vatandaşının, “çocukların bekaretini satın almak” suçlamasıyla Phnom Penh kentinde gözaltına alındığını yazdı.

Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi’nin Phnom Penh’deki polis şefi Keo Thea, yaptığı açıklamada kurban kızlardan birinin annesinin, kızını Türk vatandaşına satma suçundan tutuklandığını, ikinci bir Kamboçyalı kadının da arabuluculuk ettiği için yakalandığını açıkladı.

Keo Thea A.G. adlı Türk vatandaşının gözaltına alınması sürecini şöyle anlattı:

“Phnom Penh’de genç bir kızla seks yaptığı için onu yaklaşık 15 gündür takip ediyorduk. Buraya kendisiyle seks yapacak genç bakireler bulmaya geldi. Geldiğinde motosiklet ve tuk-tuk şoförlerine kızları nasıl bulacağını sordu. A.G. araba tamircisi ve Phnom Penh’de yaklaşık bir aydır Wat Phnom yakınlarındaki Malis misafir evinde kalıyor. A.G.’nin önümüzdeki hafta ülkeyi terk edip Tayland’a gitme planları yaptığını haber aldık.”

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, davanın Phnom Penh Belediye Mahkemesi’nde görülmesi bekleniyor.

APLE yardım kuruluşunun müdür yardımcısı Yi Moden ise “Türk zanlı suçlu bulunursa başka Kamboçyalı çocuklara zarar vermesini önlemek için hapis cezasından sonra sınırdışı edilmelidir” diye konuştu.