Behzat Ç. Değil Gerçek !

Behzat Ç. Değil Gerçek !

Sivas'ta dün polisin yol kontrolünde 'dur' ihtarına uymayıp kaçan 33 yaşındaki İ.Ö. yönetimindeki araçta 160 kilo esrar ele geçirildi.

Nefes kesen kovalamaca
 
Sivas'ta dün polisin yol kontrolünde 'dur' ihtarına uymayıp kaçan 33 yaşındaki İ.Ö. yönetimindeki araçta 160 kilo esrar ele geçirildi.
 
Halife YALÇINKAYA/SİVAS
18.02.2013 14:04
 
Polis bugün olayı ve şüphelinin yakalanma anını saniye saniye gösteren MOBESE görüntülerini basına dağıttı.Sivas- Erzincan karayolunda dün öğle saatlerinde yol kontrolü yapan bölge trafik şube müdürlüğü ekipleri Erzincan yönünden gelen İ.Ö. yönetimindeki 06 EY 3857 plakalı kiralık hafif ticari aracı durdurmak istedi. Ekiplerin dur ihtarına uymayarak polislerin üzerine sürerek kaçan aracın peşine düşen ekipler kovalamaca başlattı. Polis ekipleri çevre yolu üzerindeki kavşaklarda önlem alarak aracı durdurmak için çaba sarf etti. 
 
Bir ekip aracı da kaçan ticari aracı yakın takibe alarak durdurmaya çalıştı. Çevre yoluna kurulan barikatı aşarak Ankara yoluna ilerleyen araç Sivas-Ankara karayolu Özel Harekat Kavşağı'nda kurulan kapan ile lastikleri patlatılarak güçlükle durduruldu. Yakalanacağını anlayan İ.Ö. araç içinde bulunan ruhsatsız silahını başına dayayıp polislere yaklaşmamalarını söyledi. Yol trafiğe kapatılırken, olay yerinde bulunan ekipteki polisler, sürücüsü İ.Ö.'yü ikna edip gözaltına aldı. 
 
SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ
Dün Sivas'ta yaşanan bu hareketli anlar ve nefes kesen kovalamaca saniye saniye MOBESE kameralarına yansıdı. Bugün İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü kaçış ve yakalama operasyonu ile ilgili görüntüleri basına dağıttı. Görüntülerde aracın kaçış noktasından itibaren yaşanan takibi, polis aracının yaklaşarak durdurma girişimleri dikkat çekti. Kaçan aracın istikameti boyunca kameralara yansıdığı görülürken, Özel Harekat Kavşağında silahlı ekiplerin aracı durdurmak için aniden ortaya çıkması ve yola kapan atıldıktan sonra aracın durdurulması saniye saniye görüntülendi. Yakalanan şüphelinin bu sırada araçtan inip başına silah dayaması görüntüleri ise montajla çıkarıldı. 
 
BEHZAT Ç. MÜZİĞİ KULLANILDI
Konuyla ilgili yapılan açıklamada Erzincan istikametinden gelen aracın ikazlara rağmen durmayarak kaçtığı, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kantarı önünden Özel Harekat Kavşağına kadar yaklaşık 25 kilometre boyunca defalarca dur ihtarında bulunulmasına rağmen kaçtığı belirtildi. Aracın yol boyunca bulunan 3 trafik lambalarında kırmızı ışıklar yanmasına rağmen, ışık ihlali ve sürekli peşindeki polis araçlarını atlatmak amacıyla şerit değiştirerek trafik güvenliğini tehlikeye attıktan sonra özel harekat kavşağına gelmeden oluşturulan polis noktasında yola kapan atmak suretiyle durdurulduğu belirtildi. Polis ekiplerinin müdahalesi sırasında İ.Ö.'nün elinde bulunan tabancayı kafasına doğru tutup araçtan inerek intihar girişiminde bulunması üzerine ikna çalışması yapıldığı ve bir anlık dalgınlığından faydalanılarak şahsın elindeki silah görevlilerimiz tarafından alınarak şahıs etkisiz hale getirildiğine yer verildi. Polisin operasyon ile ilgili montajlı olarak dağıttı video görüntülerinde fon olarak polisiye tv dizisi Behzat Ç.'nin müziğini kullanması ise dikkat çekti. 
 
180 KİLO ESRAR
Araçta yapılan aramada 177 kilo 619 gram kubar esrar maddesi ve 3 kilo 307 gram toz esrar maddesi ile 2 tabanca ve bunlara ait 10 fişek ele geçirildi. Yakalanan İ.Ö.'nün nitelikli yağma, yaralama, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, mala zarar verme, hırsızlık, suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçlarından birçok kaydının olduğu ortaya çıktı.