BEDELLİ ASKERLERİN ÖDEYECEĞİ PARA ERDOĞAN'IN SARAY BORCUNA YETMİYOR

BEDELLİ ASKERLERİN ÖDEYECEĞİ PARA ERDOĞAN'IN SARAY BORCUNA YETMİYOR

Milli savunma Bakanı İsmet yılmaz açıkladı. Bakanın verdiği rakam 66 bin ile yasa ile belirlenen askerlik bedeli parasını çarptığımızda ortaya çok ilginç bir rakam çıkıyo

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün itibariyle bedelli askerliğe 66 bin kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi. Zor durumda olan AKP ekonomisine böylelikle 1 Milyar TL civarında bir para daha girmiş olacak. Her açıdan çok zor durumda bulunan AKP ekonomisinin kapıya dayanan ödemeleri için çok küçük bir rakam sayılabilecek olan 1 milyar TL'nin ancak Erdoğan'ın sarayı için yapılan harcamları kapatabileceği ileri sürülüyor.

BEDELLİ PARALARI SARAYA GİDECEK

Bedelli askerlik için müracat ederek belirlenen yaklaşık 18 Bin Tl yi ödeyecek olan gençlerin pek çoğunun kredi kullanarak ödeyeceği askerlik bedelleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarayının maliyetini karşılamış olacak.

AKP EKONOMİSİNİN 2015 YILI BORCU SON KUR ARTIŞLARI İLE 130 MİLYAR

 Erdoğan'ın tüm dünyanın hala konuştuğu sarayın maliyeti net olarak açıklanmazken, yaklaşık olarak ortaya çıkan 330 Milyon Doların karşılığı, 66 bin bedelli askerlik müracatcısının ödeyeceği bedele denk geliyor. Bu hesaba göre son dönem bedellilerin borç harç denkleyecekleri askerlik bedeli paraların toplamı ancak Erdoğan'ın Sarayının borcunu kapatabilecek. Devletin 2015 yılında ödeyeceği yaklaşık 128 Milyar Borç ise hangi kaynaklardan karşılanacak bilinmiyor.

TOPLAM BEDELLİ 66 BİN KİŞİ

TBMM Adalet Komisyonunda Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri başladı.TBMM'de Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde saat 11.00'da başlayan komisyona, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'da katıldı. Tasarı ise alt komisyona sevk edildi. Çıkışta gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorusunu yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün itibariyle bedelli askerliğe 66 bin kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı