BEBEK ÜRÜNLERİNDE KANSER RİSKİ

BEBEK ÜRÜNLERİNDE KANSER RİSKİ

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, kanserojen ayakkabı soruşturmasıyla birlikte güvensiz bulunarak imhaya gönderilen ayakkabıları da yakın takibe aldı.

Bakanlık sağlıksız olduğu için imha edilmesi gerekirken piyasaya sürülen ayakkabılarda denetimleri sıkılaştırdı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin talimatıyla başlatılan çalışmayı anlatan yetkililer, daha önce imhaya gönderilen ürünlerle ilgili “İmha edildi” raporunun yeterli olduğunu söylediler. Aynı yetkililer, “Artık yerinde denetimlerle güvensizliği tespit edilen ürünlerin imha süreçleri bakanlığın denetim ekipleriyle izleniyor” bilgisini verdiler.  Bakanlık tarafından yıl içinde yapılan kontrollerde 78 ayakkabı firması denetlendi. 10 bin 575 ürün üzerinde yapılan denetimde güvensiz bulunan 3 bin ayakkabı imhaya gönderildi. 7 bin 575 üründe ise risk saptanmadı.

GÜVENSİZ ÜRÜNLER

Bakanlık okul tekstil ürünlerinde ise 57 bin ürünü denetlerken bunlardan 2 bin 481’i sağlığa zararlı bulundu. Biberon, alıştırma bardağı ve emzikte denetlenen 6 bin 788 üründen 305’i; 137 diş fırçası, alıştırma bardağı, göğüs pompası ve hijyenik pedden ise 1160’ı tüm parametrelere aykırı bulundu. İncelenen 181 bin oyuncaktan 134 bini belirlenen kriterlere “uygun” bulunurken, 11 bin 310’u “güvensiz”, 34 bin 792’si ise “aykırı” ürün katgegorisinde çıktı. Çocuk bakım ürünlerinin birçoğu da güvensiz çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı