BDP’li  Altan Tan’dan açık açık şeriat çağrısı

BDP’li Altan Tan’dan açık açık şeriat çağrısı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun kaldırılması için teklif verdi. “Laik değilim, İslam şeriatına inanıyorum. Kemalizm’in tasfiye olması gerekir” diyen Tan, kanun teklifinin ideolojik olmadığını ileri sürdü.

BDP’li Tan: İslam şeriatına inanıyorum, Kemalizm tasfiye olmalı!

‘Öğretim birliği kaldırılsın’
 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun kaldırılması için teklif verdi. “Laik değilim, İslam şeriatına inanıyorum. Kemalizm’in tasfiye olması gerekir” diyen Tan, kanun teklifinin ideolojik olmadığını ileri sürdü
 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, öğretim birliğini esas alan Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun kaldırılmasına ilişkin kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Tan, kanun teklifinin gerekçesinde Cumhuriyet döneminde eğitim sisteminin, tekçi ve ulus devlet inşasında önemli bir rol oynadığını ve bu zihniyetin kanun ve yasaklarla yerleştirilmeye çalışıldığını savundu.
 

‘Ulus devlet inşasında önemli bir rol oynadı’

Tan, teklif gerekçesinde, “Eğitime milli bir karakter kazandıran ve eğitim-öğretimin tüm unsurlarıyla tek merkezden kumanda edilmesine yol açan, dolayısıyla hiyerarşik bir yapılanmayı da beraberinde getiren bu ‘tevhitçi’ eğitim anlayışı bugün hala yürürlüktedir” değerlendirmesinde bulundu. Tan’ın bu teklifi uzmanlarca “Tevhidi Tedrisat Kanunu ülke bütünlüğü açısından zorunlu bir kanundur. Bu kanunun kaldırılması ülke bütünlüğünü bozar. Bu nedenle bölücü bir girişimdir. AKP’nin 4+4+4 yasasını tamamlayıcı bir davranıştır” şeklinde yorumlandı.